Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Par ētiku

Es arī iešu rīt uz Žurnālistu savienības kongresu. Esmu atjaunojusi darbību šajā savienībā, kurai pievienojos jau 2001.gadā. Godīgi atzīstu, ka toreiz to darīju pirms došanās darbā uz Ņujorku ar mērķi iegūt starptautisko žurnālista karti, kas man varētu noderēt darbā ārzemēs. To, cik neefektīva šī organizācija bija, izjutu jau toreiz, kad nedēļām ilgi valde nevarēja sanākt uz sēdi, kurai formāli jāuzņem jauni biedri. Starptautisko karti tā arī ne reizi neesmu izmantojusi, un par savienību biju laimīgi aizmirsu. Šķiet, ka arī tā par mani.

Tagad, kad par mani aktīvākie, veselīga ideālisma pilnie kolēģi ir sarosījušies šo savienību izvilkt no vēstures mēslaines un padarīt par profesionālo ētiku sargājošu un kopjošu organizāciju, arī es saskatu gaismu tuneļa galā un esmu gatava ieguldīt savu artavu šajā cīņā. Liels paldies kolēģiem par cīņas sparu un izturību. Lai jums veicas un nemetiet plinti krūmos, kamēr cīņa nav galā.

Kādēļ mums jācīnās par žurnālistu ētiku, ja to mums neliek darīt neviens likums? Tādēļ, ka reālas konkurences neesamība vietējā mediju tirgū, kas izskaidrojama ar dažādiem apstākļiem, rada maldīgu  un pašapmierinošu priekšstatu par visatļautību un nesodāmību, kas varbūt var nest augļus  īsākā laika periodā, taču ilgtermiņā ir graujoši kā žurnālistikai, tā arī sabiedrībai kopumā. Žurnālistika nav nekas atrauts no sabiedrības vai tai pāri stāvošs. Kalpojot kā sabiedrības sargsuņiem, pašiem jābūt pilnīgi drošiem, ka mūsu pašu būdā valda kārtība. Nav slikts ideāls, vai ne?


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja