Man savukārt šorīt acīs iekrita cita lieta ar instrukcijām. Proti, vakar veikalā nopirku amerikāņu deserta želetīnu ar aveņu garšu. Uz paciņas kā tādas, protams, ir instrukcijas angļu valodā. Latviešu valodā tās skan šādi:
Želatīnu ielieciet bļodā, pievienojiet vienu tasi verdoša ūdens, maisiet vismaz divas minūtes, līdz želatīns ir pilnībā izkusis. Piemaisiet vēl vienu glāzi auksta ūdens. Lieciet ledusskapī uz četrām stundām, līdz želatīns ir sacietējis.
Ļoti vienkārši. Lūk, kas ir rakstīts latviešu valodā piedāvātajā "instrukcijā":
Samaisiet iepakojuma saturu ar 3/4 glāzes vāroša ūdens. Atsevišķi samaisiet 1/2 glāzes auksta ūdens ar ledus kubiņiem, lai izveidotos pilna glāze. Pievienojiet ledus glāzi želatīna maisījumam. Maisīt, līdz maisījums sāk biezēt. Izņemiet atlikušo ledu. Dzesēt 30 min. vēsā vietā un pasniegt mīkstāku vai arī dzesēt 1,5h līdz kļūst stingra.
Mhm.
Jauku visiem dienu!