Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Par komunistiem

Lai mani neturētu aizdomās par komunistu lobēšanu, uzreiz paziņoju, ka neviens no maniem pirmās pakāpes radiniekiem nav bijis komunistiskās partijas biedrs. Es pati neesmu bijusi pat komjauniete, jo 1987.gadā, kad sasniedzu 14 gadu vecumu, jau bija izvēles iespēja nestāties komjaunatnē. Es izvēlējos nestāties. Padomju režīma noziegumus pret manas mammas ģimeni nesākšu šeit uzskaitīt.

Tagad pie lietas. Dzirdot šorīt Latvijas Radio prezidenti runājam par Valsts prezidenta amata kandidātu Aivaru Endziņu kā komunistiskās sistēmas «balstu un stuti» un lasot Tautas partijas frakcijas šodienas paziņojumu par A.Endziņa darbību «komunistiskā režīma laikā», gribētu tiem skaļākajiem bļāvējiem uzdot jautājumu, kas gan vēl būtu jādara «komunistam» A.Endziņam, lai izpirktu savu vainu? Kā zināms, pat krimināli sodītiem cilvēkiem likums paredz dzēst sodāmību un visas no tās izrietošās krimināltiesiskās sekas. 

A.Endziņš ir bijis klāt pie Latvijas neatkarības atjaunošanas pirmsākumiem, izveidojis un nostiprinājis Satversmes tiesu, kas ir viena no retajām valsts institūcijām, ar kuru varam lepoties un par kuru nav kauns no pārējās pasaules. Vai šie padsmit Latvijas valstij godprātīgi nokalpotie gadi neatsver viņa darbību komunistiskajā partijā? Kas vēl viņam būtu jāizdara un kurš būs tas soģis, kas lems, kad komunistiskais grēks atlaižams? Cik ilgi mēs vajāsim cilvēkus par piederību šai organizācijai? Izņēmums, protams, ir gadījumi, kad kāda konkrēta partijas funkcionāra vaina cilvēku represijās ir pierādāma tiesas ceļā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja