Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Par taimingu

Labdien, V-Dienas lasītāji! Angļu valodā ir tāds jēdziens, kā "good timing" -- tas nozīmē, ka kaut kas ir noticis tieši pareizajā brīdī, ne ātrāk ne vēlāk. Uz ielas nejauši sastopas divi draugi, kuri nav redzējušies daudzu gadu garumā, tas ir labs taimings. Bankas kontā naudiņa iekrīt tieši tad, kad kabata ir tukša -- labs taimings. Tieši trāpīts.

Par šo jēdzienu nākas domāt, šodien Dienā lasot par arobiedrību ļaužu savāktajiem parakstiem par tautas tiesībām atlaist Saeimu. Kolēģe Zane Zālīte-Kļaviņa aprēķinājusi, kas notiks tālāk -- kādu laiku Centrālā vēlēšanu komisija vētīs savāktos parakstus, lai pārliecinātos, ka tur viss ir kārtībā. Tad notiks nākamā parakstu vākšana, šoreiz būs jau jāsavāc 140 tūkstoši ar kapeikām (ja ar uzviju izdevās tādu skaitu parakstu savākt jautājumā par Kalvīša bandas centieniem noārdīt valsts drošības situāciju, tad gan jau izdosies arī šoreiz). Tad jautājums tiks likts Saeimas priekšā, tas varētu notikt ap Jāņiem. Jādomā, ka pie siles pieradušie tautas "kalpi" nenobalsos par to, ka tiem, kurus viņi it kā sakās pārstāvam, būtu jādod tiesības no viņiem arī atteikties. Un tad sekos referendums. Kad tas varētu notikt? "Laikā no 19. jūlija līdz 19. augustam" -- tā informē Diena.

Tas nav labs taimings. Referendums par drošības likumiem notika 2007. gada 7. jūlijā, un visi atceramies rezultātu -- ļaudis bija savos laukos, ļaudis atpūtās pie jūras, ļaudis darbojās mazdārziņos, ļaudis bija devušies atvaļinājumā, un lai arī piedalījās liels skaits cilvēku, tajā skaitā arī līgavas un līgavaiņi, kuri no baznīcas devās pa taisno uz iecirkni, galu galā balsotāju skaits izrādījās nepietiekams.

Toreiz tas nebija nekas traģisks, jo pirmkārt politikāņi paši jau bija atteikušies no ciniskajiem likuma grozījumiem, un otrkārt Latvijas sabiedrība vienalga nodemonstrēja, ka tā nav manipulējams aitu bars. Šoreiz, ja neatnāks pietiekami liels skaits, tautas tiesības par Saeimas atlaišanu tiks noraidītas, un process, ja kāds tā vēlēsies, būs jāsāk viss no gala. Droši vien tā nevar, bet arodbiedrībām parakstus vajadzētu paņemt atpakaļ un kādu mēnesi vēl paprecizēt -- noteikti labāk būtu referendumu rīkot septembrī vai oktobrī, kad ļaudis vairs nebūs vasaras prieku un skurbuļu pārņemti.

Jauku visiem dienu!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja