Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Paraugstunda.

Kamēr raižu nomāktajā  Latvijā cilvēki prāto, ko izdomāt tādu, kas kaut vai uz mirkli liks aizmirst nebūšanas, Latvijas bērni – Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris - sniedz mums paraugstundu. Ir jātic un jāstrādā.

Pirms pāris minūtēm  uzzinājām, ka mūsu meitenes ieguvušas Grand Prix vienā no pasaules augstākā līmeņa koru konkursiem, kas notika Spānijā, Tolosā. Lai gūtu šo uzvaru, meitenes, diriģentes Airas Birziņas, vadībā bija izturējušas ierakstu kvalifikācijas konkursu, uzvarēja bērnu koru kategorijā, bet šodien arī pieveica izcilus pieaugušo korus, kas bija ieradušies gan no augstas kultūras dziedātāju zemēm Japānas un Slovēnijas, gan no Austrālijas, Vācijas, Norvēģijas, Itālijas, Ungārijas, Holandes, Francijas, Ķīnas, Čehijas un Anglijas.

Iegūstot Grand Prix, meitenes iegūst arī automātisku ceļazīmi uz pasaules augstākā līmeņa konkursu, kas ik gadu notiek kādā no sešu labāko pasaules konkursu norises vietām. Proti, ceļazīmi uz "konkursu konkursu".

Šis panākums ir izcils. Gan Rīgas Doma kora skolas meitenēm, gan arī mūsu valstij. Šāds panākums nav sasniedzams tā starp citu, vai nejaušu apstākļu sakritības rezultātā. To pierāda arī fakts, ka šādu godu līdz šim ieguvuši tikai spīdošākie Latvijas kori – Kamēr..., Balsis un J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācību koris.

Ceru, ka mēs latvieši mācēsim priecāties par mūsu meiteņu panākumiem tikpat, cik priecājamies, piemēram, par hokejistu vai basketbolistu uzvarām.

P.S. Cien. Tele2. Man ir radusies laba ideja. Noorganizējiet Rīgas Doma kora skolas meiteņu sagaidīšanu lidostā un palīdziet viņām nākošgad aizbraukt uz Bulgāriju, lai pacīnītos par labākā pasaules kora titulu. Vienkārši, patiesi un no sirds!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja