Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Piektdienā: Laiks Emsim atvadīties

Labdien, V-Dienas lasītāji! Priecē ziņa, ka Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis apdomā, vai nav pienācis laiks aiziet no Saeimas. Kā zināms, šajās dienās valsts otrai amatpersonai nācies pabūt Ģenerāprokuratūrā, tur radušies jautājumi gan par tā dēvēto "stipendiātu" skandālu (neaizmirsīsim, ka tieši I.

Emša pārstāvētā partija šķietami prātam neaptveramu iemeslu dēļ centās premjerministra amatā iebīdīt skandalozo Aivaru Lembergu -- vai tie tiešām bija neaptverami?), gan arī par diplomātu, kurā I. Emsis nesis lielu kaudzi no nezināmas personas aizņemtu ASV dolāru, lai, tā viņš skaidrojis, nopirktu traktoru. Atkārtosim: Valsts otra amatpersona ņēmusi aizdevumu no nezināmas personas, nevis bankas, turklāt skaidrā naudā, un vēl pie tam valūtā, kuru tomēr mūsu valstī mēs neizmantojam. Nav nekāda pārsteiguma, ka prokuroriem par šo lietu radušies jautājumi. Godīgi sakot, nav arī pārsteiguma paša I. Emša atzinumā, ka prokurori laikam viņa skaidrojumam nav gluži noticējuši.

Manuprāt, Indulis Emsis ir sirdī godīgs cilvēks, viens no tiem, kuru smagi aptraipījis lēmums iesaistīties Latvijas izmisīgi netīrajā biznesā, kas saucas politika. Vides aizsardzības jomā viņš bijis nenovērtējams, bet politikā -- ak, vai! Premjerēšanas laikā vēlme Eiropas komisāra amatā iebīdīt acīmredzot nepiemēroto Ingrīdu Ūdri. Un tad garā runāšana par mistiskajām "tīklveida struktūrām" un ļaunprātīgo presi, kura mūsu valstī kontrolējot visus notikumus. Atzinums drošības likumu epopejas laikā, ka valsts otra augstākā amatpersona brīvdienās atpūšas un par politiku nedomā vispār. Elpu aizraujošā nepieklājība dienā, kad Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atvadījās no Saeimas. Un tā tālāk, un tā joprojām.

Tomēr ar visu to es celšu cepuri Induļa Emša priekšā, ja viņš nolems demisionēt. Uzņemties politisko atbildību un aiziet no amata brīdī, kad godaprāts to prasa -- mūsdienu politikā tas vairs nav modē. Savulaik demisionēja divi iekšlietu ministri -- Ģirts Valdis Kristovskis pēc tam, kad no Jelgavas cietuma izmuka 80 cietumnieku, un Dainis Turlais pēc Talsu traģēdijas. Tad nodega pansionāts, gāja bojā vairāki desmiti garīgi neveselu cilvēku, un pēc tam izrādījās, ka dežurējošā sieviete pansionātā pat nemācēja lietot uguns dzēšamo aparātu. Labklājības ministre paziņoja, ka viņas demisionēšana neko labu nedotu, un tāpēc viņa palikšot vietā. Politiskā atbildība pašreizējās valdošās kliķes izpratnē nenozīmē absolūti neko.

Ja Indulis Emsis pierādīs, ka valdošajā bandā tomēr ir vismaz viens cilvēks, kuram godaprāts nav ielikts atvilktnē un aizmirsts pavisam, tas būs lieliski. Tuvojas diena, kad tiks atšķetināts "stipendiātu" skandāls, nav ne mazāko šaubu, ka Saeimā ir partijas, ja ne konkrēti deputāti, kuriem tas nozīmēs ļoti smagas nepatikšanas. Joprojām nav demisionējis neviens no tiesnešiem, kurš nebūt ne pozitīvā nozīmē minēts Lato Lapsas grāmatā par tiesāšanos un ķēķiem. I. Emsis var demonstrēt piemēru. Saku vēlreiz -- tādā gadījumā cepuri nost viņa priekšā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja