Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Saeimas algas un taupīgums

Jaunākie inflācijas rādītāji—10,1% liels cenu pieaugums augustā, vakar ne vienu vien nepatīkami pārsteidza. Divciparu skaitlis inflācijai atnāca ātrāk nekā to paredzēja eksperti. Vēl viens rekords kritis. Tagad politiķi var tikai taisnoties, ka ar inflāciju tik ātri nemaz nevar tikt galā un vispār, jādzīvo ir taupīgāk, domājot par uzkrājumiem!

Politiķu viedās pamācības kontekstā ar lēmumu 15 reizes palielināt Saeimas darbinieku prēmijām paredzēto budžetu, šķiet kā tīra liekulība. Arī pašas Saeimas budžets nākošgad pieaugs par trim miljoniem latu un nu būs 15 miljonu liels. Tautas kalpu spītīgā pretošanās „taupīgumam” pierāda, ka patiesībā jau nekāda inflācijas apkarošanas plāna nav, jo ja tas būtu tad Saeima pati sev būtu iesaldējusi deputātu algas.

Kamēr valdošās koalīcijas partiju spices, kas kopīgi vienojās inflācijas apkarošanas plānu pieņemt, nespēs pārliecināt savus biedrus gan ministriju vadībā, gan Saeimā sākt reāli taupīt naudu, inflācijas kritums nav gaidāms. Iespējams, lielākā daļa politiķu šķiet domā, ka jātaupa ir tikai parastajiem pilsoņiem, viņi paši var rīkot koncertus ar Prāta Vētru, lidot bezjēdzīgos komandējumos uz Kubu un nolīgt sev divus palīgus, kuri tāpat neko nedara. Politiķu izturēšanās pierāda viņu nespēju apjēgt situācijas nopietnību. Pašreizējais brīdis prasa nopietnāku un nobriedušāku attieksmi, bet Saeimas algu un prēmiju palielināšana liecina par valstiska mēroga egocentrismu. Deputātiem ir jāpamostās no „murkšķa miega” un jāatver acis, paraugoties uz visapkārt notiekošo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja