Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Skaistie un neaizsargātie

SOLVITA VĪBA — Dzīvnieku drauga fonda valdes locekle, kura ir viena no izstādes idejas iniciatorēm, — stāsta, ka šādas aktivitātes, ko rīko dzīvnieku aizsardzības organizācijas visā pasaulē, nav nekas jauns. "Pagājušogad mēs, protestējot pret roņu medībām Kanādā, rīkojām piketu pie Kanādas vēstniecības.

Šogad nolēmām sarīkot skaistu izstādi, tas varētu būt ļoti iedarbīgi." Tālab galerijā Bonhans.S tiek izstādīti nevis šokējoši attēli no roņu medībām, bet gan piecpadsmit skaistas lielformāta fotogrāfijas — Kanādas roņi dabiskajā vidē. "Man radās ideja, ka mazos, tikko dzimušos ronēnus var salīdzināt ar pūpoliņiem — tik maigi, skaisti un neaizsargāti viņi ir," emocionāli teic Solvita, komentējot izstādes nosaukumu.

Galerijā Bonhans.S šonedēļ apskatāma fotoizstāde Kanādas pūpoli

Tiesa, tik romantiska šī situācija ir līdz brīdim, kamēr pie roņu bara ierodas mednieki — pat nevis lai mazos ronēnus medītu, bet slepkavotu vārda vistiešākajā nozīmē. "Kanādas likumi atļauj ronēnus medīt tad, kad tie sasnieguši divpadsmit dienu vecumu. Mums tas liekas necilvēcīgi!" Tāpēc ikviens, kurš iegriezīsies galerijā aplūkot angļu profesionālo fotogrāfu darbus, varēs parakstīt dabas aizstāvju sagatavoto protesta vēstuli Kanādas premjerministram. "Lai katrs padomā, vai tiešām roņu ādas kažoki ir tas, kas mums nepieciešams? Var jau teikt, ka pasaulē ir citas, lielākas problēmas, taču es nedomāju, ka roņu slepkavošana normālam cilvēkam būtu pieņemama," uzsver S.Vība.

Viņa neslēpj, ka šīs aktivitātes saistītas ar nākamgad Kanādas pilsētā Vankūverā paredzētajām ziemas olimpiskajām spēlēm. Viņasprāt, ikviena valsts, kas rīko šādu pasākumu, būtu ieinteresēta, lai to uzskata par drošu, humānu un civilizētu. Izstādes iniciatore piebilst, ka arī internetā ceļo dabas aizstāvju sagatavota Kanādas valdībai adresēta vēstule ar līdzīgu tekstu.

Par savu ieceri Solvita saka — varbūt esmu naiva, taču esmu pārliecināta — ja cilvēkiem ir iespēja paust savu attieksmi, tas ir jādara. "Ir jāpilina un jāpilina, un tad, iespējams, ar laiku kaut ko arī panāksim." Dabas aizstāvju pārstāve cer, ka Latvija ar laiku pievienosies tām valstīm, kurās aizliegts ievest un tirgot roņu izcelsmes produktus, to skaitā arī ādas. "Pagaidām aizliegums attiecas tikai uz divām roņu sugām. Taču, ja 1.aprīlī Eiropas Parlaments pieņems likumu, kas aizliedz Eiropas Savienības valstīs ievest un tirgot šādus izstrādājumus, tas attieksies arī uz Latviju." Viņasprāt, tas būtu viens no lielākajiem dabas aizsardzības aktīvistu panākumiem.

*

Fotoizstāde

Kanādas pūpoli

Galerijā Bonhans.S līdz 28.III

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja