Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Solo partijas valdības izpildījumā

Būt valdībā nav viegli. Katram savādāk. Bijušajiem opozicionāriem jāmaina žanrs un virziens. Vecie jaunās koalīcijas biedri, sarūkot varas un informācijas pieejamībai, spiesti ķerties pie opozicionāriem paziņojumiem, kas kombinēti ar darbības imitāciju.

Diemžēl viena lieta ir kopīga abiem. Ja saliekam visas publiski deklarētās "sarkanās līnijas ar asins garšu mutē", budžeta grozījumi nesanāk. Vairāki valdības ministri skaļi un tēlaini pauž paziņojumus, kas aprobežojas ar apgalvojumu, ka uz budžeta pārskatīšanu piekāpties nevarēsim, jo aiz mums ir noteiktas sabiedrības grupas - ārsti, skolotāji, policisti, ugunsdzēsēji. Tiek apelēts pie katra ministra atbildības nozares katastrofas, sabrukuma, bezdibeņa u.c. šausmām. Nekādu viens par visiem, visi par vienu. Katrs pats par sevi. Runā tā, it kā sacenstos, kurš vairāk paudīs bažas par savējiem. It kā veiksmīgāk piemeklētie katra viena ministra stingrā-mugurkaula-rādīšanas vārdi varētu mazināt budžeta deficītu, atdzīvināt ekonomiku, radīt darba vietas.

No valdības locekļu saziņas ar sabiedrību joprojām rodas sajūta, ka pārliecinoša (reizēm demagoģiska) argumentācija kādu Latvijas ministrijas atbildības jomu varēs pasargāt no nenovēršamas realitātes. Šāds pieņēmums neatbilst patiesībai. Vai brūkošā mājā iespējams saglābt tieši sestā stāva 13.dzīvokli ? Visticamāk atbilde būs - nē, taču rīkojoties gudri un pārdomāti var mazināt cietušo mājas iedzīvotāju skaitu. Ja valdība nespēs atteikties no pārliecinoši, bet nelaikā izpildītām solo partijām, var nebūt klausītāju, kas sniegumu spēs novērtēt.

Valda Dombrovska mission impossible ir ne vien taustāmi rezultāti, kā vienošanās ar SFV, bet arī nepieciešamība saliedēt pieredzējušos kolēģus-politiķus komandas darbam. Darbam par mums visiem, lai ārsti vai skolotāji, bezdarbnieki vai uzņēmēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja