Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Vai Kalvītis tiešām ir stulbs?

Pensionāres Marijas Vidiņas stāsts reizē ir anekdote, reizē farss. Nav vērts to pārstāstīt, jo visi tāpat zina, ka Marijas kundze uzrakstīja niknu vēstuli premjeram Aigaram Kalvītim un pēc tam bija spiesta skaidroties Drošības policijā. Var jau diskutēt par to vai Marijas kundzei vajadzēja šādu vēstuli rakstīt, bet par vēstuli satraucošāka ir Drošības policijas reakcija.

Drošības policija kā „vecajos labajos” laikos uzreiz metās noskaidrot vai rakstītājs ir viens, vai viņa domā tādas vēstules turpināt rakstīt u.t.t. Nav jau peļami, ka pie mums ir „kompetenti orgāni,” kuri zibenīgi reaģē uz jebkuriem draudiem, bet čekas metožu atgriešanās liek satraukties. Šķiet drošības iestādes līdz šim ir maskējušās aiz demokrātiskas valsts tiesībsargu tēla, bet patiesībā sevī nes VDK neiznīcināmo vīrusu. 90.gadu sākumā bija plaša diskusija vai ļaut bijušajiem čekistiem strādāt atjaunotās valsts drošības iestādēs, vai neļaut. Beigās bijušie čekisti tika palūgti darbu drošības iestādēs atstāt, bet viņu aiziešana šķiet nav mainījusi drošībnieku mentalitāti.

Padomjlaiku mentalitāte ir tas, kas spiežas cauri daudziem Latvijas drošībnieku rīkotajiem drošības pasākumiem, piemēram, pilsētas centra bloķēšana īpaši svarīgu viesu ierašanās gadījumā u.t.t. Paldies Dievam Drošības policija Rēzeknē nenosūtīja Marijas kundzi uz dispanseru garīgo veselību pārbaudīt. Iespējams, Marijas kundzes tramdīšana norāda arī uz drošībnieku metožu vienpusību, viņi taču varēja savādāk pārbaudīt vai Marijas kundze ir bīstama, piemēram, secināt, ka Marijas kundze vispār daudz vēstules augstākās varas pārstāvjiem raksta.

Jā un vēl, Drošības policija vaino Marijas kundzi Aigara Kalvīša goda un cieņas aizskaršanā. Izlasot vēstuli nešķiet, ka kaut kur varētu būt aizskarta premjera cieņa un gods, jo visi uzbrūkošie izteikumi ir izklāstīti jautājuma formā. Bet varbūt tiešām premjers ir stulbs? Tāpat kā valdošā koalīcija nebija pārliecināta par lielākās iedzīvotāju daļas atbalstu prezidenta amata kandidātam Aivaram Endziņam, tāpat Marijas kundzei ir tiesības šaubīties par premjera saprātu, jo redz, pie mums ir taču demokrātija. Iespējams Marijas kundzei nav taisnība par vājajām prāta spējām un sadarbību ar „neliešiem un bandītiem,” bet tikpat iespējams ir tas, ka Aigars Kalvītis kļūdījās izvēloties Valsts prezidenta kandidātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja