Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Zaļi zemnieki nepadodas!

Indulim Emsim ir spēcīga aizmugure- zaļie un zemnieki, kas vakar lēma, ka Emsim jāpaliek Saeimas priekšsēdētāja amatā. Visi kā viens zaļo un zemnieku politiķi nebeidza atkārtot, ka nekādas konkrētas informācijas par iesējamajiem Emša pārkāpumiem jau nav un tāpēc arī nekādai rīcībai no Emša puses nevajadzētu sekot. zaļie zemnieki ir ar Emsi un neļaus viņam „bez iemesla“ atstāt amatu, jo kā teica kāds no zaļo zemnieku ministriem: „Tie, kas atkāpjas mēdz izskatīties sliktāk, nekā tie, kas paliek.“

Viedi ir sociologa Aigara Freimaņa vārdi šodienas Dienā par to, ka partijas biedri uz Emsi ir izdarījuši grupas spiedienu un Emsim ir nācies piekāpties sevis pārstāvētās grupas interesēm. Pirmdien vairs nebija ne miņas no Emša runām par „ēnu pār valsti“ vai „politiķa nāvi.“ Pirmdienas pēcpusdienā uzvaru bija guvis ZZS pragmatisms, kas šim politiskajam spēkam bez spilgtiem līderiem (izņemot Lembergu) ir ļāvis iekļūt divās Saeimās un saglabāt politisko ietekmi. ZZS līdzšinējā panākumu atslēga šajā izdzīvošanas cīņā ir viņu nemainīgā pozīcija—„nekādas pozīcijas“ un tas ir ļāvis viņiem pielāgoties visiem iespējamajiem politiskajiem apstākļiem gluži kā Emša bieži pieminētajiem mikroorganismiem.

Arī šoreiz ZZS pozīcija ir „nekāda pozīcija,“ jo viņi negrib redzēt nenovēršamo—Emsim draud nopietnas apsūdzības. Iespējams, ZZS ir pārliecināta, ka pat otrā tās līdera (pirmais bija Lembergs) nedienas ar likumu nelaupīs vēlētāju uzticību, ja pat pēc Lemberga apsūdzībām ZZS ir otra populārākā partija Latvijā. Patiesībā partija Emsi upurē savām interesēm, jo ja Emsis rūpētos pats par savu personīgo tēlu un arī iedragāto politiķa karjeru, viņš jau būtu atkāpies. Pašam Emsim nekas nepatīkamāks nevarētu būt kā balsojums par Saeimas deputāta imunitātes atņemšanu. Tātad, „partija pāri visam“, tas varētu būt otrs ZZS sauklis! Zaļie zemnieki nepadodas!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja