Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ar otro piegājienu

Šovakar Dailes teātrī uzstājas grupa Sīpoli, koncerts tiks ierakstīts DVD

Mūziķis Niks Matvejevs atgādina, ka grupas Sīpoli koncerts Dailes teātrī notika pērn 18.novembrī, pulcējot pilnu zāli ar skatītājiem, taču dažādu iemeslu dēļ šo Sīpolu uzstāšanos neizdevās iemūžināt, lai gan tas bijis šīs kopā sanākšanas galvenais uzdevums. Tādēļ šovakar,

3.jūnijā, koncerts, kam dots nosaukums Kamēr tu šo spēli spēlē, tiek rīkots ar mērķi — koncertu ierakstīt izdošanai DVD, tādējādi arī nosacīti atdodot parādu savai jaunībai un klausītājiem. "Lai tikai, Dieva dēļ, kāds neiedomājas, ka grupa grib atzīmēt apaļu jubileju! Es pat nezinu, vai mums ir jubileja vai nav, jo man, par to domājot vien, piemetas panika!" viņš smejas, piebilstot — iespējams, ka Sīpoli kaut kad šajā laikā varētu atzīmēt 30.dzimšanas dienu, taču neviens īsti nav piefiksējis, kad grupa oficiāli radusies. Tieši tāpat kā to, kādēļ grupai dots šāds nosaukums. "Pirmoreiz šis nosaukums parādījās laikrakstā Literatūra un Māksla, jo tas jau bija laiks, kad bija jāpamato, kāpēc grupu gribam saukt tieši tā. Tad nu Mārtiņš Brauns kaut ko sagudroja..."

Mūziķis uzsver, ka šis koncerts dažā ziņā atšķirsies no 18. novembrī dzirdētā — vairāk uzmanības tiks pievērsts tieši kādreiz tik populārajiem dziesmu cikliem, turklāt vairākas dziesmas izpildīs pieaicinātās solistes — Zane Gudrā, Indra Klimoviča un Ieva Sutugova. Slavējot visas trīs dziedātājas, mūziķis teic — viņas dzied tiešām izcili, turklāt nemaz par ļaunu nenāk fakts, ka neviena no viņām nebija dzimusi laikā, kad Sīpoli piedzīvoja ziedu laikus. "Tas nozīmē vien to, ka meitenēm nav priekšstata, kā būtu jāskan vienai vai otrai dziesmai, un nav jābaidās, ka klausītāji gribēs salīdzināt ar kādreiz dzirdēto izpildījumu un to, kā savulaik dziedāja Aiva Brauna."

Lūgts precizēt koncerta programmu, Niks Matvejevs uzskaita teju visu, kas šovakar būs dzirdams: vairākas dziesmas no cikla Sirano de Beržeraks un izrādes Alberts, tāpat arī visa Mēness poēma un, protams, neizpaliks arī Mauglis. "Skanēs arī dziesma Zirgs, kas naktī dzied un varbūt piedevās uzdziedāsim Mammu, es gribu." Viņš neslēpj, ka viegli to visu nodziedāt nebūs, jo visi šie Mārtiņa Brauna skaņdarbi ir gana sarežģīti. "Paldies Dievam, ka mēs visi esam iesaistījušies dažādos muzikālos projektos. Līdz ar to nevienam no jauna nebūs jāmācās spēlēt," mūziķis smaida.

Viņaprāt, DVD formātā iemūžinātais koncerts pie skatītājiem varētu nonākt līdz šāgada beigām. "Skaidrs, ka ar to nekādu peļņu negūsim — tie laiki ir beigušies. Bet mums pašiem muzicēšana sagādā lielu prieku, tādēļ arī sanākam kopā un spēlējam," Niks Matvejevs rezumē. Par grupas tālākajiem plāniem gan viņš izklausās noskaņots visnotaļ skeptiski: "Vismaz pagaidām es perspektīvu neredzu. Bet nekad jau nevar zināt, kas būs."u

Koncerts

Grupa Sīpoli


Dailes teātris, 3.VI plkst.20. Biļetes par Ls 10 un Ls 15 Biļešu paradīzes kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja