Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ar zaļu dziesmu pasaulei

Dzīvot zaļi — tas ir stilīgi! Šādu pārliecību rosina neviena vien aktivitāte — no lielveikaliem palēnām pazūd plastmasas maisiņi, un lina auduma tarbiņas kļūst par mūsdienīgi domājoša jaunieša obligāto — must have — aksesuāru. Mediji mudina domāt par elektrības un ūdens patēriņu, Holivudas zvaigznes skaļi runā par cilvēka nodarījumu dabai...
Zaļās 4dienas koncertu sērijā uzstāsies dziesminieks El Mars

Pozitīvu attieksmi pret dabas saglabāšanu rosina arī koncertu sērijas Zaļā 4diena organizatori. Šie koncerti kopš februāra notiek kinoteātrī K.Suns. Šovakar K.Sunī uzstāsies noslēpumainais, muzikāli gaišu skatu apveltītais dziesminieks El Mars. "Leģenda" par El Maru vēsta, ka viņš ir puisis "no dziļiem Vidzemes laukiem, kurš uzauga lāču, vilku, mežonīgu raganu un burvju sabiedrībā". Pats viņš norāda: "Man šie dzīvnieki ir dvēselē, katrs ar savu rakstura īpašību," un piebilst — kas gan spēj precīzāk ilustrēt iekšējās izjūtas kā salīdzinājumi ar apkārtējo vidi. Skatuves vārds El Mars (dziesminieka īstais vārds — Raimonds Gusarevs) radies par godu vectēvam Elmāram. "Sadalot šo vārdu, iznāca Marss spāņu valodā un man tas likās uzjautrinoši," stāsta El Mars un piebilst, ka Marss viņam tuvs arī mūziķa Deivida Bovija un viņa albuma Life on Mars dēļ. Koncertā kinoteātrī K.Suns El Mars uzstāsies kopā ar draugiem Un Iverss — šī apvienība radusies, El Maram ierakstot debijas albumu Bare Love for Bare Soul Pāvilostā. Mūziķis gan neprognozē, ko klausītāji sagaidīs koncertā, jo pirmo reizi pavadošie instrumenti būs kafijas maisāmais kociņš, saplēsts akordeons un vijoles, turklāt tā norises vieta kinoteātrī arī piedāvā savu specifiku. "Pirmo reizi varēšu apskatīties, kā izskatās skatītāju zāle seansa laikā, ja uz to skatās "ekrāna acīm"," atzīst El Mars.

Mūziķis arvien vairāk un vairāk pievēršot uzmanību dabas resursu taupīšanai. "Svarīgi, lai tas neapgrūtina apkārtējos cilvēkus, šajā ziņā jābūt ļoti pacietīgam gan pret sevi, gan apkārtējiem. Nav obligāti jāsajūk prātā tāpēc, ka netiek šķiroti atkritumi," pārliecināts ir El Mars. Pats gan cenšas netecināt ūdeni, kad atrodas dušā vai tīra zobus. Arī apgaismojumu lieto optimāli un lielākoties pārvietojas ar riteni. "Es gribētu konkretizēt dabas jēdzienu, jo cilvēks arī ir daba, un citādi nevar būt. Turklāt cilvēkam ir kaut kas tik īpašs, kas cituviet dabā nav sastopams, — un tas ir intelekts, spēja spriest. Mēs esam gan apkārtējās vides apgānītāji, gan tās glābēji," uzskata mūziķis.

Pats viņš 28.martā piedalīsies Zemes stundā, vakarā izslēdzot elektrību. "Domāju, ka man sanāks noturēties ilgāk par stundu, jo šajā laikā braukāšu ar riteni," apņēmības pilns ir El Mars.

Zaļās 4dienas nākamais koncerts gaidāms 9.aprīlī, tajā uzstāsies Anete.

Koncerts

Zaļās 4dienas koncerts

26.III plkst.21 k/t K.Suns

Spēlē El Mars

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja