Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Džeida. Iedomājies, ka esi superzvaigzne!

Lielbritāniju Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad pārstāvēs dziedātāja Džeida Jūena ar Endrū Loida Vebera komponēto balādi It"s My Time. Intervijā TVIzklaidei Džeida apgalvo, ka tikai uzvara Eirovīzijā viņai var nodrošināt ielūgumu uz izpārdotajiem Maikla Džeksona koncertiem Londonā

Džeida Jūena (21) izcīnījusi tiesības pārstāvēt Lielbritāniju 2009.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, janvāra beigās triumfējot BBC realitātes šovā Your Country Needs You/Tu esi vajadzīgs savai valstij. Viņa pārliecinoši uzvarēja skatītāju balsojumā. Šova mākslinieciskais vadītājs bija britu komponists, mūziklu autors Endrū Loids Vebers, kurš piekritis sacerēt dziesmu Eirovīzijai. Balāde It"s My Time tapusi sadarbībā ar leģendāro amerikānieti Daienu Vorenu, kura ir viena no veiksmīgākajām dziesmu autorēm popmūzikas vēsturē. Ik gadu D.Vorena saņem autoratlīdzību par savām kompozīcijām aptuveni 30 miljonu ASV dolāru.

"Viņš ir tik jauks puisis!" intervijā TVIzklaidei lordu Endrū Loidu Veberu raksturo Džeida. "Kādus padomus viņš man dod? Viņš uzskata, ka katram dziesmas vārdam ir nozīme, katram vārdam ir jābūt saturiski un emocionāli piepildītam, jo vārdi veido stāstu. Viņš saka, ka uzstājoties nedrīkst domāt par miljoniem skatītāju — jādzied vienam cilvēkam. Tad dziesma skan labāk, personiskāk un uztraukums nav tik milzīgs. Protams, Vebers man dod arī tehniskus padomus — kā strādāt ar balsi un diafragmu, kā pareizi elpot." Eirovīzijas finālā 16.maijā vienīgais cilvēks, kuram Džeida veltīs dziesmu It"s My Time, būs viņas tēvs: "Man vienmēr ir tik viegli un patīkami viņam dziedāt! Viņa priekšā es nekad neuztraucos. Ak jā! Vēl Endrū Loids Vebers saka — uz skatuves ir jāiedomājas, ka tu esi superzvaigzne, pat ja tāda vēl īsti neesi. Jo tikai tad skatītāji ticēs, ka tu tiešām esi zvaigzne. Man ir grūti to visu iedomāties, es taču neesmu nekāds superstārs. Mani joprojām neviens nepazīst. Taču es piekrītu, ka, kāpjot uz skatuves, man ir jāiedzīvojas pavisam citā tēlā. Trīs minūtes vēlāk es atkal būšu parasta Džeida no Austrumlondonas." Džeida augusi Londonas austrumos, kur dzīvo joprojām. Viņa ir vecākā māsa trīs bērnu ģimenē. Džeidas tēvs ir akls, viņas mātei arī ir problēmas ar redzi un dzirdi.

Kleitas izvēli konkursa finālam Endrū Loids Vebers atstājis dziedātājas ziņā. Vēl nav zināms, vai komponists pievienosies Džeidai uz Eirovīzijas skatuves. "Esmu dzirdējusi visādas baumas. Man gribētos Maskavā uzstāties kopā ar Veberu, bet viņš vēl to nav apstiprinājis. Es ceru, ka viņš piekritīs!" Dziesma It"s My Time ir 80.gadu popmūzikas stila balāde, kas varētu ieņemt vietu Selīnas Dionas, Vitnijas Hjūstones vai britu jaunās superzvaigznes Leonas Lūisas repertuārā. "Es dievinu Selīnu, Vitniju un Meraiju Keriju, viņas mani ir ietekmējušas. Ja mani salīdzina ar šīm dziedātājām, tas ir labākais kompliments, uz kādu es varēju cerēt!"

Džeida neslēpj, ka jutīsies vīlusies un sarūgtināta, ja izgāzīsies Eirovīzijā. "Šogad Lielbritānija pievērš konkursam lielāku uzmanību, šajā darbā ieguldīts daudz pūļu. Popularizējot dziesmu, esmu apceļojusi tik daudzas valstis, piedalījusies koncertos, sniegusi intervijas. Maskavā darīšu visu, kas būs manos spēkos. Neatkarīgi no rezultāta es redzu Eirovīziju kā savas karjeras sākumu. Man ir parakstīts līgums ar ierakstu kompāniju Universal Music, gada beigās iznāks mans debijas albums. Man personīgi Eirovīzija jebkurā gadījumā būs uzvara, kaut gan valstij ir vajadzīga tikai pirmā vieta. Manā dzīvē jau tagad notiek viss, par ko esmu sapņojusi. Es jau esmu laimīga!"

Galu galā Džeida var cerēt, ka Endrū Loids Vebers viņu nepametīs un piedāvās lomu kādā no saviem mūzikliem. Lai gan Džeida neuzskata sevi par muzikālā teātra dziedātāju, viņa neatteiktos no piedāvājuma dziedāt Vebera topošajā mūziklā Spoks. Mīlestība nemirst, kas būs Operas spoka turpinājums. Džeida stāsta, ka pašlaik visbiežāk klausās repera Ne-Yo, kā arī The Pussycat Dolls un Bejonsē jaunākos albumus.

Pēdējos trijos mēnešos dziedātāja dzīvo uz čemodāniem: "Vakar ielidoju no Norvēģijas, rīt došos uz Zviedriju. Londonā man pat nav laika pastaigāties savā iemīļotajā Reģenta parkā! Par šopingu nemaz nerunāju. Tik sen neesmu bijusi Oksfordstrītā! Tur atrodas mani iecienītākie veikali: Topshop, Zara, River Island." Vēl Džeidai ļoti patīk izklaides komplekss O2 Grinvičā: "Temza, daudz ūdens, skaista pilsētas panorāma un brīnišķīga koncertarēna! Tur taču Maikls Džeksons sniegs 50 koncertu, biļetes tika izķertas neprātīgā ātrumā. Es vēl ceru dabūt sev biļeti!" Iespējams, vienīgā iespēja tikt pie ielūguma uz Džeksona šovu ir uzvarēt Eirovīzijā. "Jā! Tā ir labākā motivācija, kādu tikai var iedomāties!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja