Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dzintaros uzstājas džeza dīva Kasandara Vilsone

Otrdien, 21.jūnijā plkst.20 ar vienīgo koncertu Baltijā Dzintaru koncertzālē uzstājas džeza dīva Kasandra Vilsone Kā pavēstīja organizatoru “Live Music Agency” pārstāve Olga Pižikova, K. Vilsone ir viena no pēdējo desmitgažu spilgtākajām džeza dziedātājām. Divreiz (1996. un 2009. gadā) saņēmusi “Grammy” balvu, vairākkārt (no 1994.

līdz 1996. gadam) izpelnījusies žurnāla “Down Beat” piešķirto titulu “Gada labākā džeza vokāliste”. Dzimusi mūziķa un skolotājas ģimenē, Kasandra savulaik ieguvusi arī masu komunikāciju bakalaura grādu, taču viņas īstais aicinājums ir mūzika. Sešu gadu vecumā sākusi apgūt klasisko klavierspēli, vēlāk meitene spēlē arī klarneti un akustisko ģitāru, līdz pievēršas džeza dziedāšanai, lielu uzmanību pievēršot improvizācijas spējas izkopšanai. 80. gados viņa pārceļas uz Ņujorku, kur vispirms dzied džeza grupā, bet pēc tam uzsāk solo karjeru un izdod pirmos solo ierakstus. Kasandra ir strādājusi ar tādu pirmā lieluma zvaigžņu darbiem kā Deivis Mails, Džonijs Mitčels, Stings, “The Beatles”, “U2” u.c. Taču viņas repertuārā ir arī pašas sacerētas dziesmas, gan džeza, blūza, popa un roka klasikas skaņdarbi, norādīja O.Pižikova. “Tomēr visvaldzinošākā ir viņas balss. Vilinoši tumša un bieza, fascinējoši jutekliska - balss, kurā dzīves pieredze savijusies ar fantastisku muzikalitāti.,” uz koncertu aicina organizatori. Biļetes ir pieejamas “Biļešu Servisa” kasēs un “Statoil” degvielas uzpildes stacijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja