Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Eksperti: Musiqq spēcīgākais trumpis ir balss

Vērtējot Latvijas pārstāvju “Musiqq” izredzes iekļūt Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālā, vairāki Eirovīzijas un mūzikas pazinēji norādījuši, ka mūziķu lielākais pluss ir balss, taču savās prognozēs ir atturīgi. Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs uz Eirovīzijas skatuves kāps ceturtdien, 12.

maijā, otrajā pusfinālā sacenšoties ar astoņpadsmit valstu pārstāvjiem. “Jaunais puisis ar baritonu [E. Balceris] šobrīd pamatīgi ieliek Krievijas pārstāvim, kuram nav veča balss. Viņam ir divas labas īpašības - tembrs un spēja noturēt intonāciju. Kā pirmajā pusfinālā dzirdējām, daudzi dziedāja šķībi un ir no saraksta ārā,” laikrastam “Diena” “Musiqq” izredzes komentēja komponists Jānis Lūsēns, Latvijas Eirovīzijas dziesmas autors 2010.gadā (Aisha – What For?). Arī ierakstu kompānijas “Baltic Records Group” direktors Arvīds Mūrnieks, kurš kurš 2002. gadā bija Eirovīzijas uzvarētājas Marijas Naumovas menedžeris, “Dienai” norādīja, ka liels pluss ir E. Balcera spēcīgā, vīrišķīgā balss. Dziedātāja Linda Leen intervijā žurnālā “TV Izklaide” norādīja, ka “dziesma ir forša, un dzīvais izpildījums arī būs labs – Emīls dzied tīri, tur viss ir kārtībā”, turklāt piebilda, ka šogad duets “Musiqq” bijis labākais, ko Latvija varēja aizsūtīt uz Eirovīziju. Eirovīzijas tiešraižu komentētājs Valters Frīdenbergs portālam Diena.lv atzina, ka “Musiqq” izredzes ir atkarīgas no tā, “kā džeki sevi parādīs”, tomēr viņš esot pārliecināts, ka puiši iekļūs finālā. Bijušais Eirovīzijas tiešraižu komentētājs Kārlis Streips gan bija skeptiskāks, norādot, ka “”Musiqq” izredzes ir atkarīgas no tā, kā zvaigznes sastāsies debesīs un pūtīs vējš,” viņaprāt, Eirovīzija ir laimes spēle. Līdzīgi uzskata arī Guntars Račs, “Mikrofona ieraksti” – “jautāt, kā Musiqq veiksies Eirovīzijā, ir tāpat kā pajautāt, kas vinnēs LatLoto,” viņš teica laikrakstam “Diena”. Kā Diena.lv jau vēstīja iepriekš, Eirovīzijas otrā pusfināla tiešraide LTV1 sāksies plkst.22, pirms tās – plkst. 21:15 - LTV1 programmā būs raidījums “Latvija, turam īkšķus!”. To vadīs Eirovīzijas nacionālajā atlasē iepazītais trio: LTV sporta žurnālists un Eirovīzijas “seja” Uģis Joksts, mūziķi un bijušie Eirovīzijas dalībnieki Valters Frīdenbergs un Jolanta Strikaite, informēja televīzijas pārstāve Ieviņa Ancena. “Musiqq” otrajā pusfinālā startēs ar 17. kārtas numuru, viņiem būs jākonkurē ar Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas, Ukrainas, Kipras, Austrijas, Zviedrijas, Moldovas, Beļģijas, Slovākijas, Izraēlas, Maķedonijas, Dānijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Igaunijas, Rumānijas, Slovēnijas un Īrijas pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vairāk par ekspertu spriedumiem uzziniet laikrakstā Diena 12.maijā vai portāla Diena.lv sadaļā Šodien laikrakstā: Pluss - laba balss, mīnuss - pietrūkst šova

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja