Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Forums pulcēs Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentus un ansambļu vadītājus

Nemateriālā  kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA) no 17. līdz 18.oktobrim Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā rīko Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumu, informē NKMVA pārstāve Baiba Bože.Šāda starpvalstu pūšaminstrumentu nozares speciālistu tikšanās tiek rīkota pirmo reizi, lai tās dalībniekus ne tikai iepazīstinātu ar kolektīvās muzicēšanas tradīcijām Lietuvā, Latvijā un Igaunijā  - no mūzikas skolas ansambļa līdz koporķestrim Dziesmu svētkos, bet kopīgās diskusijās, pieredzes apmaiņā rastu idejas un ierosinājumus žanra pastāvēšanai un attīstībai visās tā izpausmēs – mūzikas skolās, vispārizglītojošās skolās, mūzikas pulciņos un amatieru orķestros.

Foruma dalībniekiem paredzēta piesātināta un daudzveidīga programma - meistarklases pūtēju orķestru diriģentiem un ansambļu vadītājiem, iepazīšanās ar alternatīvajām kolektīvās muzicēšanas iespējām, ko piedāvā  YAMAHA mūzikas skolu izglītības sistēma, mūzikas instrumentu un pūtēju orķestru nošu izstāde, jaunās Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas apmeklējums. Visi, kas piedalīsies meistarklasēs, saņems NKMVA sertifikātus. Kaimiņvalstu mūziku prezentēs Latvijas orķestri kopā ar igauņu un lietuviešu viesdiriģentiem.Sestdien, 17.oktobrī plkst.11.00 J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks Latviešu mūzikas koncerts, kurā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģenti Jānis Puriņš un Guntis Kumačevs /Latvija/). Programmā - skaņdarbi no iepriekšējo gadu Dziesmu svētkiem, kurus komponējuši Gunārs Ordelovskis, Romualds Kalsons, Juris Karlsons, Andris Vecumnieks, Līga Celma, kā arī pirmatskaņojumi - Alvila Altmaņa Intermeco, Anitras Tumševicas Lībiešu dziesmas, Pētera Butāna Livonijas pils deja, Ilonas Rupaines Māras zemes korālis.” 17.oktobrī  plkst. 19.00 notiks Lietuviešu mūzikas koncerts, kurā piedalīsies pūtēju orķestris FANFARA (diriģenti Jānis Grahoļskis /Latvija/ un Tadas Sileika /Lietuva/). Programmā Rimantas Giedraitis, Kazis Daugelis, Eduards Balsis, Valdas Stakaitis, Laurinas Vakaris Lopas.  Svētdienā,  18.oktobrī plkst. 14.00 Jauniešu pūtēju orķestris AUSEKLĪTIS atskaņos Igauņu mūziku (diriģenti Haralds Bārzdiņš /Latvija/, Hando Poldmae /Igaunija/).Programmā Uno Naiso, Lidija Austere, Reins Ploms, Tenis Korvits, Eduards Tamms, Ilo Kriguls.  Paredzēti arī divi ansambļu koncerti - 17.oktobrī plkst. 17.20 J.Mediņa 1. Rīgas mūzikas skolas zālē (Kronvalda bulv. 8), kurā piedalīsies skolas flautu, saksofonu un sitaminstrumentu ansambļi, kā arī Ropažu Mūzikas un mākslas skolas saksofonu kvartets. Savukārt Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas metālpūšaminstrumentu ansamblis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klarnešu kvartets un tubu kvartets TUBOLOĢIJA muzicēs Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē 18.oktobrī plkst. 11.20. Foruma ietvaros būs apskatāma mūzikas instrumentu izstāde, kurā piedalīsies Lietuvas, Latvijas un Igaunijas mūzikas instrumentu veikali, kā arī pūtēju orķestru nošu izstāde, kurā savus izdevumus pūtēju orķestriem prezentēs NKMVA, kā arī lietuviešu un igauņu kolēģi. Visi foruma koncerti ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja