Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Čellistu grupas "Apocalyptica" koncerts Arēnā Rīga

Otrdienas, 14.aprīļa vakarā Arēnas Rīga amfiteātrī citiem pirmo, citiem trešo, vai pat ceturto reizi bija iespēja baudīt čellu rokmūzikas novatoru, somu grupas _Apocalyptica _sniegumu. Pusotru stundu garajā koncertā mūziķi veiksmīgi pierādīja, ka šis instruments prasmīgās rokās ir spējīgs uz visu — trīsuļot kā vijole, griezīgi kliegt kā elektriskā ģitāra un, visbeidzot, protams, izvērst visas iespējamās čella tembrālās iespējas.

Lai arī šis koncerts notika grupas jaunākā albuma World Collide turnejas ietvaros, tomēr mūziķi neaizmirsa likt akcentu uz savām saknēm. Atgādinot pirmos, slavas pilnos soļus, jau kā pirmā izskanēja Metallica dziesmas Wherever I May Roam kaverversija, un turpmākajā koncerta gaitā varēja dzirdēt arī citus šīs kulta grupas, kā arī citu, to skaitā Sepultura, hītus.

Savukārt pašu Apocalyptica sarakstītajām dziesmām jaunu skanējumu piešķīra viesvokāls — Tipe Džonsons, kurš, lai arī pasaulē lielākoties pazīstams Ļeņina un Elvisa inspirētā veidolā, uzstājoties apvienības Leningrad Cowboys avangardā, šoreiz uz skatuves kāpa, ieturot vienkāršības tradīcijas, ar spēcīgo balsi ļaujot albuma World Collide dziesmām izklausīties gluži kā rokmūzikas zelta laikmetā. Atgriežoties pie agrāk pašu sacerētajiem skaņdarbiem, krāšņi zāli piepildīja jau klasiskās Bittersweet skaņas, gaismām mūziķus apskaujot kā liegam tilla plīvuram.

Koncerts izskanēja ar īsti skandināvisku jociņu — versiju par E.Grīga Kalnu karaļa alā, pierādot, ka akadēmiskās mūzikas ietekmes šīs grupas daiļradē joprojām ir pietiekami izteiktas, un Apocalyptica solīja pēc gada, vai nedaudz vēlāk, atkal atgriezties šeit, nu jau ar jaunu albumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja