Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ieva Sutugova. Čakli ravē un dzied

Dziedātāja Ieva Sutugova uzstāsies Sadziedāšanās svētkos ar Raimondu Paulu

Mīlīgā bērna balstiņā astoņpadsmit gadu vecā dziedātāja Ieva Sutugova stāsta, ka tikšanos ar Raimonda Paula mūzikas faniem Sadziedāšanās svētkos Valmierā gaida ar lielu nepacietību. Vienmēr atradīsies kādi, kas vīpsnās un novērsīsies, Ieva domā. Taču fakts, ka Raimonda Paula mūzika un viņš pats ir kaut kas vienreizējs Latvijas kultūrā, nav noliedzams, jaunā dziedātāja sparīgi uzsver.

"Tas ir tik jauki, ka mūziķi var sanākt kopā, uzdziedāt. Arī skatītāji zina no galvas visas Paula dziesmas," Ieva novērojusi. Viņasprāt, krīzes laikā latviešiem it īpaši nepieciešamas šādas kopā sanākšanas. Tās satuvina un uzlabo garastāvokli.

Ieva pati ar Maestro iepazinās 11 gadu vecumā, piedaloties Latvijas Radio rīkotajā konkursā Jaunās zvaigznes. Kājas satraukumā trīcējušas, mazajai dobelniecei kāpjot uz skatuves. Tomēr viņu Raimonds Pauls ievērojis. Kā nākas, ka viņa kļuva par vienu no Maestro saulītē izvilktajiem jaunajiem māksliniekiem? "Pat nezinu," Ieva samulsusi smej. Toreiz un joprojām viņai tas šķiet kā brīnums.

Kad pēc pirmās uzstāšanās dziedātājai piedāvāts Maestro rīkotajos pasākumos uzstāties atkal, viņa šo ziņu priecīgi vēstījusi vecākiem, bet viņi no pārsteiguma bijuši augšpēdus. "Tu dziedāsi Paula dziesmas?!" Ieva atceras pārsteigto radinieku balss toni. Maza zvaigzne viņa bija jau četru gadu vecumā, kad piedalījās konkursā Cālis "96 un iekļuva finālā, kā arī ik gadu cītīgi dziedāja Olgas disenītē. "Nezinu, kā ar atraktivitāti, bet dziedāt centos no visas sirds," Ieva stāsta. Viņasprāt, tas vēlāk ļāva izvirzīties un gūt panākumus. "Skatītāji taču redz un dzird, vai dziedātājs savu darbu dara no sirds vai tikai naudas dēļ," Ieva domā. 2006.gadā, vēl mācoties pamatskolā, jaunā dziedātāja Dobelē izveidoja savu vokālo studiju. Mācīja pusaudžiem attīstīt vokālās dotības, dalījās pieredzē. Tagad Ieva mācās Rīgā J.Mediņa mūzikas vidusskolā. Plāno iestāties Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Vasaras brīvlaikā Ievai atpūta iet gar degunu. Piezīmju blociņš pilns ar pasākumiem, kuros viņa aicināta dziedāt visas vasaras garumā. Sestdien Ieva uzstāsies Valmierā kopā ar Maestro Paulu, Arvīdu Platperu un jauniešu koriem, kā arī solistiem Intaru Busuli, Andri Ērgli, Ievu Kerēvicu, Jāni Paukštello, Anci Krauzi un Daini Skuteli. Pasākuma apmeklētāji varēs dungot līdzi labi pazīstamās Raimonda Paula dziesmas. Ieva dziedās četras, tai skaitā Ai dundur-dundur, dun-dun-dun. Koncertam par godu jaunā dziedātāja iegādājusies elegantu skatuves tērpu, kā arī izveidojusi manikīru, vēl nevar zināt, jo pāris dienu pirms koncerta Ieva ar visiem desmit pirkstiem bija ierakusies ģimenes dārziņā Dobelē. "Pati ēdu zaļumus, dārzeņus, pašai arī jāravē," viņa sirsnīgi smej.

Koncerts

Sadziedāšanās svētki ar Raimondu Paulu Valmierā

4.VII plkst.19.00 Valmieras estrādē, biļetes — Ls 1—3 Biļešu paradīzē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja