Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Noskaidroti pirmie 10 Eirovīzijas finālisti

12.maija vakarā Maskavā pirmo reizi spārnos pacēlās Krievijā radītais krāšņais pasaku putns, un noslēdzās pirmais Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfināls, kurā tika noskaidroti pirmie 10 konkursa finālisti, kas par uzvaru cīnīsies 16.maija vakarā.

Pirmajā pusfinālā piedalījās dalībnieki no 18 valstīm, par kuru muzikālajām un cita veida kvalitātēm balsoja pārējo pirmā pusfināla dalībvalstu iedzīvotāji un arī speciāli izveidota žūrija.

Līdz ar "lielā četrinieka" valstīm Angliju, Vāciju, Franciju un Spāniju, kā arī šīgada Eirovīzijas rīkotājvalsti Krieviju, finālā 16.maijā startēs Turcijas, Zviedrijas, Izraēlas, Portugāles, Maltas, Somijas, Bosnijas un Hercogovinas, Rumānijas, Armēnijas, kā arī Īslandes dziedātāji. 

Jau pirmais pusfināls norādīja galvenās tendences, kas ne pirmo gadu novērojamas Eirovīzijā - lielākā daļa dalībnieku izvēlējušies tik drošo deju mūzikas žanru. Tie, kuri vēlas uzsvērt nacionālo piederību, izmanto etnogrāfiskās mūzikas elementus, it kā droša (lai arī pirmajā pusfinālā sevi neattaisnojoša) izvēle ir arī klasiskais roks. Savukārt akadēmiskās mūzikas stilistika apvienojumā ar populāro mūziku var būt arī pārsteigums.

Lai arī tikai ceturtdienas, 14.maija vakarā tiks nolemts, kuri no 19 otrā pusfināla dalībniekiem tiks lielajā finālā, jau tagad skaidrs, ka tajā piedalīsies vijīgā turciete Hadīza (Hadise), spēcīgais zviedru mecosoprāns Malēna Ernmana (Malene Erman), angļu, ebreju un arābu valodā dziedošās izraēlietes Noa un Mira Avadas (Noa & Mira Awad), portugāļu puķu meitene Flordelisa (Flor-de-lis), Čiara (Chiara) no Maltas, kura jau trešo reizi startē Eirovīzijā, apgalvojumus par Somiju kā rokmūzikas valsti apgāzt mēģinošie "Waldo's People", ironiski atraktīvā grupa "Regina" no Bosnijas-Hercegovinas, Rumānijas "Balkānu meitene" Elena, māsas armēnietes - Inga un Anuša (Inga & Anush), kā arī romantiskā īslandiete Johanna.

14.maijā otrajā Eirovīzijas pusfinālā piedalīsies arī Latvijas pārstāvis Intars Busulis. Otrajā finālā Latvija piedalīsies balsojumā, un Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja balsot par dziedātājiem no sekojošām valstīm: Horvātija, Īrija, Serbija, Polija, Norvēģija, Kipra, Slovākija, Dānija, Slovēnija, Ungārija, Azerbaidžāna, Grieķija, Lietuva, Moldova, Albānija, Ukraina, Igaunija un Nīderlande.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja