Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pašdestrukcijas māksla cirka arēnā

Britnija Spīrsa jau sen pārvērtusi savu dzīvi par traģikomisku cirku, kurā vieta ir nāvējošiem trikiem. Tagad cirks kļūst par galveno tēmu viņas jaunākajā turnejā, kas šodien, 3.martā, sāksies Ņūorleānā. Līdz jūnija vidum dziedātāja sniegs 45 koncertus, uz kuriem jau pārdots ap 600 000 biļešu. Eiropā Britnija uzstāsies tikai Londonā (astoņi šovi) un Mančestrā (viens šovs).

Viņa nav koncertējusi kopš 2004.gada, tāpēc interese par turneju The Circus Starring Britney Spears ir ārkārtīgi liela — un šai interesei ir ļoti savdabīga pieskaņa. Vai Spīrsa izturēs vai tomēr norausies? Kādi skandāli ir gaidāmi? Publika ir uzkurināta — internetā jau virmo ziņas, ka pirms turnejas sākuma Britniju pārņēmušas panikas lēkmes. Zvaigzne uztraucoties, ka kritiķi būs nežēlīgi un viņas atgriešanās koncertu pasludinās par izgāšanos. Taču maz ticams, ka Britniju pēc visām viņas izdarībām tiešām var sarūgtināt tādi sīkumi kā recenzijas. Turklāt vismaz vienu, sev daudz svarīgāko problēmu viņa ir atrisinājusi: turnejā viņu pavadīs abi dēli, par šo atļauju savam bijušajam vīram Kevinam Federlainam Britnija maksās 4000 ASV dolāru nedēļā. Viņš pats arī dosies līdzās Britnijai, lai uzraudzītu bērnus.

Augstās tehnoloģijas, maģiskie triki un viena skandalozā slavenība — Ņūorleānā sākas Britnijas Spīrsas turneja

Britnijai Spīrsai ir iestājies "Maikla Džeksona sindroms" — visi no viņas izspiež naudu. Viņa sedz sava tēva un brāļa izdevumus, viņa izmaksā milzīgu kompensāciju bijušajai asistentei. Savam menedžerim viņa maksā 1,5 miljonu dolāru gadā, astoņiem miesassargiem — 1,2 miljonu dolāru gadā. Bijušais vīrs no Britnijas saņem 480 000 tūkstošus dolāru gadā. Dzīvojot tādā pasaulē, jebkurš sajuks prātā! Turnejā 27 gadus vecā dziedātāja varēs labi nopelnīt, lai būtu maksātspējīga.

Ne jau lai dzirdētu viņas dziesmas, tūkstošiem skatītāju dosies uz Britnijas cirka izrādēm — pirmām kārtām viņi gribēs redzēt skandalozo slavenību, kura pēdējos gados pašdestrukcijas mākslā veiksmīgi konkurēja ar Eimiju Vainhausu. Spīrsas šovam jābūt īpaši krāšņam — Britnija tomēr ir amerikāņu izklaides industrijas produkts, kurā jau ieguldīts pārāk daudz naudas, lai ļautu viņai sevi sadedzināt. Skatuvi veidos trīs cirka arēnas, kas atradīsies partera vidū, darbība uz tām risināsies vienlaikus. Šova režisors ir horeogrāfs Džeimijs Kings, kurš iestudējis četras pēdējās Madonnas turnejas, kā arī Spice Girls un Selīnas Dionas koncertus. Dž.Kings sola, ka Britnijas izrāde būs "seksīga, jautra, eksplozīva un pārsteidzoša": "Dzīvnieku nebūs, taču mēs esam izveidojuši inovatīvu šovu ar akrobātiem, dejotājiem, gaismas un uguns efektiem." Koncertā piedalīsies amerikāņu burvju mākslinieks Eds Alonso, kurš kopā ar dziedātāju demonstrēs maģiskus trikus — viņš pat griezīs Britniju gabalos. "Tas būs kaut kas līdzīgs Cirque du Soleil priekšnesumam hightech stilā," stāsta E.Alonso. Viņš piebilst, ka B.Spīrsa koncertiem ir ideāli sagatavojusies: "Tā ir tieši tāda Britnija Spīrsa, kādu cilvēki atceras no pagātnes, — tikai vēl labāka un stiprāka."

Šova tērpu autori ir Ņujorkas ekscentriskais modes duets The Blonds — Deivids Blonds un Filips Blonds (Filips ir transvestīts). Britnijai viņi darinājuši tērpus 20.gadu cirka mākslinieču stilā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja