Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pavisam reāls blūzs

Šovakar Latvian Blues Band iepazīstinās ar savu pirmo albumu Unreal

Mājīgajā pustumsā slīgstošajā Bites blūza klubā uz skatuves tiek kārtoti instrumenti — grupai Latvian Blues Band šovakar kārtējā uzstāšanās. Grupas runātīgākais dalībnieks — vokālists un ģitārists Jānis Bukovskis — piebilst, ka tā būs lieliska izdevība sanākušos klausītājus iepazīstināt ar nule ierakstīto albumu Unreal. Grupas deviņu gadu pastāvēšanas vēsturē tas ir pirmais albums, taču, pēc grupas dalībnieku domām, — kurš lēni nāk, tas labi nāk. Viņam piekrīt arī grupas menedžeris un "idejiskais tēvs", kas mūziķu aprindās pazīstams kā Dailes Zigis: "Mērķis nebija ierakstīt albumu par katru cenu. Ir pagājis laiks, sakrājušies un izkristalizējušies skaņdarbi. Jutām, ka ir koncepcija, un ķērāmies pie darba."

Vai laikā, kad ar finansiālo situāciju arī mūziķiem ir tā, kā ir, albuma izdošana nesaistās ar zināmu risku? "Dzīvot jau arī ir risks," filozofiski nosaka Zigis un paskaidro — Unreal ir tālejošs projekts. "Mums albums ir nepieciešams, lai sevi parādītu ārpus Latvijas," turpina Jānis Bukovskis un stāsta, kā ir pasaulē — tu nospēlē, radi klausītājiem interesi par sevi. "Ja kāds grib kaut ko vairāk, tad saku — rau, te ir mans albums. Bet Latvijas mūzikas veikalu plauktos tos divsimt diskus andelēs piecus gadus un tie vienkārši noputēs..." Tādēļ pagaidām albumu varēs iegādāties gan Bites blūza klubā, gan citur, kur puiši uzstāsies. "Bonusā vēl dabūsiet mūsu autogrāfus," Jānis kārdina.

Grupa ir ļoti pateicīga pazīstamajam amerikāņu blūzmenim un producentam Djūkam Robilārdam — ietekmīgam cilvēkam blūza pasaulē —, kurš nācis talkā albuma ierakstīšanā. LBB ar viņu kopā muzicējuši kādā no Čikāgas blūza festivāliem, tur tapuši pamanīti, un tad nācis sadarbības piedāvājums. "Skaņdarbus ierakstījām Sound Division studijā, tad sūtījām uz Ameriku miksēt." Producents vēl jautājis — vai tiešām jūs gribat likt albumā tik daudzus hitus? "Nu tā šoreiz sanāca," mūziķi smaida.

Kāds ir jaunā albuma vēstījums? Runātāji aizdomājas, bet viņiem talkā nāk Reinis Ozoliņš, kurš turpat, sēžot uz skatuves, mainījis savai ģitārai stīgas. "Man liekas, to katrs, kas klausīsies albumu, sapratīs pats un atradīs kaut ko priekš sevis."

Komentējot albuma nosaukumu, Jānis Bukovskis teic: "Apdomājot visu, kas noticis, sapratām, ka daudz kas ir nereāls — gan tas, ka albums beidzot iznācis, gan tas, ka producents ir Robilārds; ka esam atraduši naudu tā izdošanai." Taču viņš uzsver — albumā dzirdamā mūzika gan būs pavisam reāla, turklāt no četrpadsmit Unreal iekļautajiem skaņdarbiem desmit ir pašu grupas dalībnieku sacerēti.

Albums

Grupas Latvian Blues Band albuma Unreal prezentācija — 25.II 20

Bites blūza klubā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja