Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu koncertā Klātbūtne gandrīz visiem LNSO mūziķiem noteikts pašizolācijas režīms

Saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu koncertā Klātbūtne drošības apsvērumu dēļ gandrīz visiem Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķiem, kuri piedalījās koncertā, pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu rekomendācijas noteikts pašizolācijas režīms, informēja LNSO valdes locekle Indra Lūkina.

Viņa pavēstīja, ka pēc komponista Pētera Vaska jubilejas koncerta Cēsīs visiem LNSO mūziķiem tika veikts tests, kā rezultātā tika atklāti divi pozitīvi gadījumi orķestra mūziķiem, divi ārštata mūziķiem un divi tehniskajiem darbiniekiem.

Jau rakstīts, ka koncertzālē Cēsis 16. aprīlī notikušajā koncertā Klātbūtne atklāti 29 Covid-19 gadījumi, aģentūrai LETA pavēstīja SPKC.

SPKC ar šo konkrēto gadījumu strādā jau otro nedēļu, un patlaban jau ir apzināts liels skaits kontaktpersonu. Sasirgušie ir pamatā profesionālo mūzikas kolektīvu, tostarp koru un orķestru, pārstāvji.

Šis koncerts, pēc SPKC paustā, nav pieskaitāms kā publisks pasākums, bet gan drīzāk kā translācija, jo pamatā tas bijis domāts atskaņošanai radio un televīzijā. Vienlaikus centrā atzīmēja, ka šādiem kolektīviem ir atsevišķas testēšanas vadlīnijas, kā, piemēram, profesionālo sportistu gadījumā.

Koncertā Klātbūtne piedalījās arī Valsts Akadēmiskais koris Latvija, tomēr tā pārstāve Māra Jēgere atteicās aģentūrai LETA sniegt plašāku komentāru par notikušo Covid-19 uzliesmojumu.

Kā iepriekš pavēstīja Latvijas Televīzijas pārstāve Krista Luīze Priedīte, uzzinot, ka koncerta dalībnieku vidū konstatēta inficēšanās ar Covid-19, desmit Latvijas Televīzijas darbinieki nekavējoties tika nosūtīti pašizolācijā.

"Diemžēl diviem no pašizolācijā esošajiem darbiniekiem konstatēta inficēšanās, savukārt pārējie tuvākajās dienās atgriežas darbā," pauda Priedīte.

Kā apstiprināja koncertzāles Cēsis mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova, pagājušajā nedēļā viens no koncertzāles darbiniekiem ir saslimis ar Covid-19. "Taču ne mums, ne SPKC nav drošu faktu, ka inficēšanās ir notikusi tieši koncerta laikā. Visi citi darbinieki, kas bija iesaistīti koncerta organizēšanā, ir vairākkārtīgi testēti, saslimušo un kontaktpersonu nav," sacīja Saļņikova.

Viņa norādīja, ka pēc tam, kad tika saņemta ziņa, ka ir konstatēta saslimšana ar Covid-19 korī un orķestrī, SPKC koncertzāles darbiniekiem deva rekomendāciju novērot veselību, bet kā kontaktpersona neviens netika fiksēts.

"Pēc pieprasījuma esam snieguši ziņojumu Kultūras ministrijai par koncerta ieraksta norisi, kura laikā tika ievērotas Covid-19 drošības un sanitārais protokols, kāds tiek piemērots digitālo koncertu bez publikas klātbūtnes vai profesionālo kolektīvu mēģinājumu laikā un kādu realizē visas koncertorganizācijas koncertu tiešraižu gadījumos," norādīja Saļņikova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja