Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Spilgts šovs bēru ceremonijā

Šodien Losandželosā notiks Maikla Džeksona izvadīšanas ceremonija. To varēs apmeklēt arī 17 500 dziedātāja fanu, kuri laimējuši bezmaksas biļeti (tās tika sadalītas izlozes kārtībā; bija saņemts 1,6 miljoni pieteikumu). Par ceremonijas norises vietu izvēlēts sporta un izklaides komplekss Staples Center, kur notika M.Džeksona pēdējie mēģinājumi īsi pirms viņa nāves 25.jūnijā. Gaidāms, ka Losandželosas ielās Staples Center tuvumā šodien pulcēsies ap 700 000 cilvēku. Bēru ceremonija tiešraidē tiks pārraidīta 160 valstīs, televīzijas auditorija varētu sasniegt trīs miljardus cilvēku — mediju eksperti paredz, ka M.Džeksona bēres varētu kļūt par visu laiku skatītāko pārraidi televīzijas vēsturē (vēl jāpieskaita klāt interneta pārraižu auditorija; princeses Diānas bēru ceremoniju vēroja 2,5 miljoni skatītāju). Masu saziņas līdzekļi ziņo, ka bēru ceremonija būs spilgts šovs ar cirka elementiem, tīģeru un ziloņu parādi, mūzikas un kinozvaigžņu priekšnesumiem.

Paredzēts, ka 50 gadu vecais dziedātājs tiks apglabāts Losandželosas kapos Forest Lawn — blakus Voltam Disnejam, Betai Deivisai, Hamfrijam Bogartam, Klārkam Geiblam. Džeksona ģimene sākotnēji vēlējās apglabāt mūziķi viņa rančo Neverland/Nekurzeme Santabarbarā, taču to aizliedz Kalifornijas štata likums. Tomēr, iespējams, ka vēlāk Džeksonu pārbedīs. Drošības apsvērumu dēļ popmūzikas karaļa kaps tiks betonēts. Tabloīdi vēsta, ka Džeksonu zemes klēpī guldīs apzeltītajā bronzas zārkā, kura iekšpuse iztapsēta ar zilu samtu (modelis Promethean, ražotājs Batesville Casket Company, cena 25 000 ASV dolāru), — tādā pašā zārkā 2006.gadā tika apglabāts Džeksona elks Džeimss Brauns. Bulvārpresē arī parādījušās ziņas, ka Džeksonam pēc nāves tika izņemtas smadzenes neiropatoloģiskiem testiem, kas varētu palīdzēt noteikt nāves cēloni, un viņš tiks apbedīts bez smadzenēm. Testu veikšanai nepieciešamas vairākas nedēļas.

Pagājušonedēļ izklaides kompānija AEG Live ievietoja internetā M.Džeksona pēdējā mēģinājuma videofragmentu. Tas ierakstīts divas dienas pirms mūziķa nāves. AEG Live īpašumā ir vairāk nekā 100 stundu ieraksti, kurus plānots izmantot M.Džeksona koncertalbuma izdošanai, dokumentālās filmas un televīzijas raidījuma veidošanai. AEG Live bija M.Džeksona Londonas 50 koncertu sērijas rīkotājs, šova pirmizrādei būtu jānotiek 13.jūlijā. Uz koncertiem tika pārdots vairāk nekā 750 000 biļešu. Rīkotāji biļešu īpašniekiem piedāvāja iespēju saņemt atpakaļ naudu par biļetēm (50—75 sterliņu mārciņas plus komisijas nauda) vai arī pašu koncerta biļeti. Biļetes jau bija nodrukātas, "dizainu izstrādājis Maikls Džeksons". Vairāk nekā puse fanu atteicās saņemt atpakaļ naudu un izvēlējās iespēju saņemt biļeti uz koncertu, kas nekad nav noticis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja