Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Stradivāri šovs naktsklubā

Vai atceraties Edvīnu Mārtonu? Tas ir cilvēks ar Stradivāri vijoli, kurš pērn palīdzēja Dimam Bilanam uzvarēt Eirovīzijas dziesmu konkursā. Priekšnesumā piedalījās arī daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko, ar kuru Edvīns sadarbojās vēl 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs. Ja nebūtu Edvīna Mārtona, iespējams, šogad Eirovīzijā uzvarētu nevis baltkrievu izcelsmes Norvēģijas pilsonis Aleksandrs Ribaks, bet kāds cits mākslinieks bez stīgu instrumenta rokās. Šogad Eirovīzijā bija ievērojami daudz mūziķu ar stīgu instrumentiem — un tā ir Mārtona vaina!

Tagad viņš mēģina izkonkurēt Latvijā un citur pasaulē dievināto estrādes vijolnieci Vanesu Meju. Piektdien, 12.jūnijā, Edvīns Mārtons un viņa pavadošais kolektīvs Montekarlo orķestris naktsklubā Godvil plkst.22 piedāvās programmu Stradivarius Show — tā būs "klasiskā mūzika mūsdienīgā skanējumā". Taču vēl nav zināms, vai par klasiku jau uzskatāms Dimas Bilana gabals Believe, ar kuru viņš uzvarēja Eirovīzijas konkursā Belgradā.

Ungārijas mūziķis Lajošs Edvīns Čīri (Mārtona īstais vārds) dzimis Ukrainā, mācījies Maskavas Valsts konservatorijas Centrālajā mūzikas skolā. Uzvarējis vairākos konkursos, ierakstījis četrus albumus. Uzstājies ar Krievijas daiļslidotājiem Jevgeņiju Pļuščenko, Tatjanu Totmjaņinu un Maksimu Mariņinu. Piedalījies ledusšovos, kuros slidoja Irina Slucka un Surija Bonalī. Rīgā Mārtons ieradīsies ar 1698.gadā radīto Stradivāri vijoli, kuru — ja ticēt Edvīna Mārtona PR speciālistu leģendai — spēlējis Nikolo Paganīni. Pat Ribakam tādas vijoles nav!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja