Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vecs zāģis jaunās skaņās

Lai arī klubs Četri balti krekli vienmēr sevi popularizējis kā vietu, kur skan Latvijā tapusī mūzika, tomēr pagrūti iedomāties tajā ārdāmies Huskvarn un Urbiku ar neatņemamo pavadoni, sesto grupas dalībnieku - motorzāģi. Urbiks stāsta, ka īsti jau neesot bijis izvēles - Rīgā vietu, kur uzstāties grupām, kļūstot arvien mazāk.

"Skaidrs, ka Arēnu Rīga mēs pilnu nepievāksim, savukārt Melnajā Piektdienā pēdējā laikā spēlējam jau pārāk bieži," skaidro skarbā vokāla īpašnieks. Turklāt kluba īpašnieks Normunds Jakušonoks labi zinot, ko no Huskvarn var sagaidīt - kā izrādās, pirms kluba Četri balti krekli filiāles Jelgavā renovācijas Jakušonoks esot palūdzis pasākuma laikā Urbikam sazāģēt bāra leti. Puiši aizrāvušies, un pie reizes iznīcinājuši visus krēslust. Demolēšanu Rīgas Kreklos gan Huskvarn nesola, tā vietā apgalvojot, ka nospēlēšot kvalitatīvu smago mūziku iereibušiem cilvēkiem - šādi apspēlējot Kreklu saukli "dzīvespriecīga izklaide pieaugušiem cilvēkiem". Turpinot spriest par šī kluba atbilstību smagākai mūzikai, Urbiks atceras, ko savulaik stāstījis "Rīgas lielākais pirāts" Juris Lapinskis - no viņa Huskvarn kasetes pirkuši ne tikai dumpīgā jaunatne vien, cienītāju vidū bijuši arī skolotāji un inženieri, kas vēlējušies papildināt savu mūzikas kolekciju. Līdz ar to arī uz koncertu Četros baltos kreklos aicināti visi, kas vēlas dzirdēt Latvijas trash metal ilgdzīvotājus. Koncertā kā iesildītāji uzstāsies jaunā grupa Blade Razor - viņi spēlējot modernu, dusmīgu metālu ar pankroka iezīmēm, turklāt to darot visnotaļ kvalitatīvi, reklamē Huskvarn bundzinieks Kaspars Grīnbergs. Huskvarn dubultalbuma prezentācija 16.aprīlī klubā Četri balti krekli ap plkst.24, iesildītāji sāks spēlēt jau ap plkst.22:30.

Grupa Huskvarn prezentēs savu dubultalbumu


Trešdienas vakarā ar koncertu klubā Četri balti krekli jau leģendārā grupa Huskvarn prezentēs savu jaunāko veikumu - dubulto disku. Šajā dubultniekā smagākas mūzikas cienītāji varēs noklausīties jau pasen tapušo albumu - 1992.gadā ierakstītā On The Road un 1995.gada veikuma Bomb Brain Melodies jaunās versijas. Kā apgalvo grupas līderis Normunds Štefenhāgens jeb Urbiks, šis albums izdots kā prelūdija pamazām topošajam nākamajam albumam ar pilnīgi jaunām kompozīcijām.

Starp diviem albumiem


"Kad pirms pusotra gada izdevām mazo disku Sadistika, grupas fani arvien biežāk sāka taujāt pēc jauniem ierakstiem," stāsta Urbiks. Tā nu, apzinoties, ka darbs pie pilnīgi svaiga albuma prasīs pamatīgu laiku, grupa nolēmusi atgriezties pie pagātnes kvalitātēm, un vispirms izdot jaunā skanējumā abus pirmos albumus. Muzikālais materiāls, ar ko darboties, jau esot atlasīts, taču pagaidām mūziķi neņemas prognozēt, kad tas varētu tikt izdots. "Viss atkarīgs no mūsu noslogotības un arī koncertu grafika," atzīst Urbiks, taču nenoliedz, ka jaunais albums dienasgaismu varētu ieraudzīt jau šogad.

Izrādās, abu deviņdesmitajos gados ierakstīto albumu muzikālajām vērtībām pagājušais laiks nav kaitējis, taču tehniskā ziņā gan bijis jārisina vairākas problēmas. Kā stāsta Urbiks, bijis nepieciešams pusotrs mēnesis, lai vecos ierakstus apstrādātu un skaņu tuvinātu mūsdienu prasībām. To darījis Huskvarn bijušais dalībnieks Edgars Ķauķis. Taču vizuāli albumi maksimāli līdzinoties to priekšgājējiem, deviņdesmito gadu sākumā izdotajiem ierakstiem kasešu formātā - noformējumā izmantotas tās pašas fotogrāfijas un teksti, kas savulaik kā ieliktnīši gozējušies kasešu vāciņos.

Demolēšanu nesola

Noklausieties arī divas dziesmas no Huskvarn jaunā dubultdiska:

Dark side (albums On The Road, 1992.g.)

Deliberately lost in infinity (albums Bomb Brain Melodies. 1995.g.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja