Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ģertrūdes ielas teātra programma 2012/2013 ziemas mēnešiem

12. un 13. decembrī Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvoja muzikāla laikmetīgās dejas izrāde 3/4 ŪDENS, kas ir jaunākais apvienības Dejas anatomija darbs. Izrāde atklāj emociju rašanās un norises procesus, stāstot par cilvēka jūtu metamorfozēm dejas un mūzikas valodā. Horeogrāfija - Agnese Bordjukova, dejo Elīna Breice un Sintija Siliņa, mūzikas autore un izpildītāja - Laima Jansone, gaismas māksliniece - Jūlija Bondarenko.

Tuvākās izrādes - 16. un 17.janvārī 19.00. Papildus informācija par izrādi:18. un 19. decembrī aicinām uz režisores Ingas Topas izrādi Deviņi, kurā aktieri Lauma Balode un Emīls Kivlenieks, piedaloties skaņu meistaram Arvīdam Augšupam, skatītāju acu priekšā izspēlē cilvēka mūža ciklu, iedvesmojoties no mītiskā pasaules skatījuma un folkloras. Izrāde ir bez teksta, galvenie izteiksmes līdzekļi tajā ir aktieru ķermeņi un balsis. "Tīri un dabiski. Un tieši šīs iekšējās tīrības sajūta ir tā, kas sajūtama vēl ilgu laiku pēc tam, kad izrāde jau ir izdzīvota tās saturiski piesātinātajās deviņās ainās." (Kitija Balcare, Kroders.lv)Izrādes sākums - plkst.19. Papildus informācija par izrādi: Saulgriežu laikā Ģertrūdes ielas teātrī pulcēsies arī koncertpublika – uz koncertu _Arvien tuvāk _20.decembrī plkst.19 aicina Anete, El Mars un koris Mūza, pēc koncerta solot arī draudzīgu sadziedāšanos ar klausītājiem (par koncertu varat izlasīt šeit: ), kamēr 22.decembrī plkst.20 grupas Ēnu kaleidoskops un Claustrum aicina uz koncertu Pēc pasaules gala (par koncertu var izlasīt šeit:). Ieeja uz koncertu 22.decembrī ir bez maksas.Starp Ziemassvētkiem un gadu mijas svētkiem - 27. un 30. decembrī plkst.19 - aicinām uz poētisko lielpilsētas balādi Āda par Ādamu un ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu mīlestības meklējumos pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts. Lugas Āda autore ir Inga Gaile, iestudējuma režisors - Andrejs Jarovojs, mūzikas autors - Jānis Burmeisters, tērpu māksliniece - Ieva Veita.Tuvākās izrādes 27. un 30. decembrī, 28., 30., 31.janvārī, 27.februārī 19.00. Papildus informācija par izrādi: Janvāra sākumā Ģertrūdes ielas teātrī vēl viena ziemas pirmizrāde – 6.janvārī plkst.19 aicinām uz režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes kopdarbu _Pietiekami labs. _Apšaubot viennozīmīgā vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, izrāde atklāj paradoksus izrādes izpildītāju attiecībās. Izrādē spēlē Katrīna Albuže un Kristīne Vismane.

Tuvākās izrādes 6. (pirmizrāde), 9. un 10.janvārī 19.00. Pēc tam izrādes būs skatāma februāra vidū. Papildus informācija par izrādi:

13., 24. un 26 janvārī aicinām uz izrādi sapņotājiem Četras naktis. Izrādes pamatā ir Fjodora Dostojevska stāts Baltās naktis, kurā aprakstītie notikumi, saglabājot sižetu līniju, no 19. gadsimta Pēterburgas ir pārcelti uz 21. gadsimta Rīgu. Šī izrāde ir režisora Andreja Jarovoja un dzejnieces, dramaturģes un prozaiķes Ingas Gailes trešais kopdarbs, kas turpina iepriekšējos darbos aizsākto tēmu par cilvēku attiecībām mūsdienu pilsētā. Teksts - Inga Gaile, režija - Andrejs Jarovoja, spēlē Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis, tērpu māksliniece - Ieva Veita.

Tuvākās izrādes 13., 24., 26. janvārī, 7. un 10. februārī plkst.19. Papildus informācija par izrādi:

Tiem, kas mīl pasakas, janvāra vidū gaidīsim uz mazliet baisu stāstu ar laimīgām beigām – izrādi Pasaka par Gardeguni.Izrādes pamatā ir Vilhelma Haufa pasaka Punduris Gardegunis; režisors - Andrejs Jarovojs, teicējas lomā - Maija Doveika, skanu režisors - Olivers Tarvids, tērpu māksliniece - Ieva Veita.

Tuvākā izrāde 19.janvārī plkst.15. Papildus informācija par izrādi: Uz šo izrādi tiek piedāvātas arī ģimenes biļetes (cena Ls 12 četriem cilvēkiem).

Viena no Ģertrūdes ielas teātra izrādēm, kas nes teātra un arī Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām, ir Leģionāri. "Jauni cilvēki paši radījuši materiālu un patiesi, godīgi cīnās [izrādē] par jēgu. Uz plikas dēļu grīdas. Es tādā veidā saprotu teātra pastāvēšanas jēgu – nevis patikt, šokēt, pārsteigt, bet runāt par būtisko," – aktieris Gundars Āboliņš par 2012.gada novembrī Ģertrūdes ielas teātrī redzēto izrādi Leģionāri nedēļas žurnālā IR publicētajā intervijā. Izrādē spēlē Karls Alms (Carl Alm, Somija) un Kārlis Krūmiņš, režisors - Valters Sīlis, scenogrāfija un tērpi - Ieva Kauliņa. Izrādes autoru kolektīvs – Karls Alms, Kārlis Krūmiņš, Ieva Kauliņa un Valters Sīlis - par šīs izrādes izveidi saņēma godpilno Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada latviešu autora darba iestudējums.

Tuvākās izrādes 20., 21., 22. februārī plkst.19 Ģertrūdes ielas teātrī, 24. februārī Valmieras Drāmas teātrī, 6.martā viesizrāde - Krievijā, Nāciju teātrī (Teatr nacij), Maskavā. Papildus informācija par izrādi:

Ģertrūdes ielas teātra adrese: Ģertrūdes ielas 101a [iekšpagalma māja].

Ieejas biļešu cenas uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī: Ls 6, skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem – Ls 3. Biļetes www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA. Grupu un individuālas rezervācijas [email protected]. Teātra zāle ir pieejama arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

Teātra mājaslapa internetā: www.git.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja