Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Liepājas teātris sāk sezonu ceturtdien

4. septembrī sezonu sāk Liepājas teātris. Jaunais teātra gads tiek sveikts ar draudzīgu piedāvājumu – septembrī biļetes uz visiem iepriekšējo sezonu iestudējumiem varēs iegadāties ar atlaidēm. Pirmā sezonas pirmizrāde - muzikāls dzejas uzvedums “Violets”, kas tiks pirmizrādīts 11.septembrī.

"Violets" aizsāks jaunu Liepājas teātra tradīciju - "Dzejas dienu" ietvaros iestudēt muzikālu dzejas kompozīciju, kurā izmantotu latviešu komponista sarakstītu mūziku un latviešu autoru sarakstītu dzeju. Šogad tie ir dzejniece Austra Skujiņa un komponists Jānis Lūsēns. Režisors Ivars Lūsis iestudējumu sauc par spēli ar dzejas materiālu, caur kuru tiks atklāta tās daudzveidība, cenšoties lauzt stereotipu, ka Austras Skujiņas dzeja ir traģiska. Šīs sezonas beigās darbu pie nākamā "Dzejas dienu" uzveduma ar Eduarda Veidenbauma dzeju un Jura Kulakova mūziku uzsāks režisors Mārtiņš Eihe.

Teātra mazie skatītāji sākot no 26. septembra varēs sekot līdzi Brālīša un Karlsona piedzīvojumiem. Izrāde "Trīs stāsti par Brālīti un Karlsonu" tiks veidota kā multimediāls projekts, kurā caur aktierspēli, filmu un rotaļu izrādes skatītāji tiks aicināti meklēt, atrast un saprast Karlsonu sevī pašā. Pēc divu sezonu pārtraukuma Liepājas teātrī atkal viesojas režisors Felikss Deičs, kurš 17. oktobrī skatītajiem nodos Leldes Stumbres lugas "Pāris – nepāris" iestudējumu. Savukārt režisors Rolands Atkočūns sezonas pirmajā pusē iestudēs skatītājiem jau zināmā Miro Gavrana lugu "Viss par sievietēm" kā atbildi uz iepriekšējā sezonā tapušo un skatītāju novērtēto izrādi "Viss par vīriešiem".

Ziemassvētku laikā Liepājas teātrī izskanēs svētku koncerti gan lieliem, gan maziem. Jau trešo gadu pēc kārtas sadarbību ar Liepājas teātri turpinās Dž. Dž. Džilindžers, šoreiz iestudējot Aleksandra Vampilova "Pīļu medības", kam pirmizrāde paredzēta 2009. gada 16. janvārī. Sezonas otrajā pusē skatītājiem būs iespēja iepazīt režisora Jura Joneļa radošo specifiku, kurš savai debijas izrādei Liepājas teātrī izvēlējies Harolda Pintera lugu "Sargs". 7. aprīlī atkal skanēs Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna rokopera "Kaupēn, mans mīļais", kas atjaunota, sveicot tās komponistu 50. dzimšanas dienā. Rokoperas izpildītāju sastāvā gan iemīļoti mākslinieki, gan jaunieši - iestudējumā piedalīsies Klaipēdā studējošie jaunie aktieri, kas pēc diviem gadiem papildinās Liepājas teātra trupu. Nākamā gada pirmajā pusē pirmizrādes paredzētas vēl diviem iestudējumiem – Ivars Lūsis režisēs Jana Tettes lugu "Daudz laimes ikdienā", bet Rolands Atkočūns - Žana Rasina luga "Fedra".

Nākošās sezonas plānos ietilpst arī nopietnu saimniecisku jautājumu risināšana. Liepājas teātrim šobrīd nav Mazās zāles, kas ierobežo repertuāra izveidi. Tādēļ teātris cer jau šosezonu nokārtot formalitātes, lai nākošajā sezonā skatītājus priecētu arī mazā formāta izrādes.

Rīgā liepājnieki viesosies septembrī. Dailes teātrī tiks izrādītas "Medusmēnesis", "Arābu nakts" un "Viss par vīriešiem". Viesizrādes noslēgs “Bērniņi...”, kas būs skatāmi Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 31. oktobrī un 1., 2. novembrī. Biļetes uz viesizrādēm iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja