Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

R.Lepāža "Fausts" Metropolitēnā un Rīgā

Par magu un teātra alķīmiķi dēvētajam kanādiešu režisoram Robēram Lepāžam ir izdevies tas, kas padodas tikai dažiem - paplašināt teātra iespējas, atvērt jaunas durvis. Lepāžs spēj atgriezt cilvēkiem teātrī brīnuma sajūtu. Izjust teātri kā pārsteigumu. Unikālā teātra valoda, kurā savienojas seni un visjaunākie spēlēšanas veidi, sākot no leļļu teātra un beidzot ar digitālo kino, stāsta stāstus, kas stiepjas cauri visiem pasaules kontinentiem, neskaitāmiem pavedieniem savienojoties mūsdienu cilvēka izjūtā.

Šis teātris ir globāls un vienlaikus ārkārtīgi intīms. R.Lepāža iestudētā Hektora Berlioza "Fausta nolādēšana" Metropolitēna operā Ņujorkā 7., 10., 14., 18., 22., 25., 29.novembrī un 4.decembrī. Izrādi 22.novembrī Latvijā tiešraidē iespējams noskatīties kinoteātrī "Forum Cinemas".

Robēra Lepāža vārdu visbiežāk saista ar jaunajām tehnoloģijām. Viņš tās ir izmantojis, lai radītu vienu no cilvēcīgākajiem teātriem pasaulē. Robērs Lepāžs ir no pasaules teātra režisoru pirmā, būtiskākā mūsdienu piecnieka. Viņš ir pilns pārliecības, ka teātrim ir milzīgas iespējas sarunāties ar cilvēkiem.

Radījis dažas no 20. gadsimta teātra vēstures zelta lappusēm kopā ar savu Kvebekā dzīvojošo un strādājošo mākslinieku grupu "Ex Machina", Robērs Lepāžs ir ārkārtīgi gaidīts visā pasaulē kā režisors gan ar, gan bez viņa grupas. Turklāt viņu aicina pie sevis strādāt visnopietnākie nami - sākot no Londonas Covent Garden un beidzot ar Ņujorkas Metropolitēna operu. Tieši tur novembrī apskatāms Hektora Berlioza dramatiskās leģendas "Fausta  nolādēšana"Robēra Lepāža un viņa "Ex Machina" iestudējums, kas paguvis jau apceļot Japānu un Parīzi, un tagad atgriežas Ņujorkā jaunās skaņās.

Lasiet vairāk: www.metoperafamily.org/metopera

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja