Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Vai lielummānija?

Šovakar Karaliskais improvizācijas teātris Arēnā Rīga atklāj pavasara sezonu

Teātra mākslinieciskais vadītājs Jānis Skutelis, kurš tikko atgriezies no ekspedīcijas 1000 jūdzes Indijā, skaidro - Karaliskais improvizācijas teātris pārstāv teātra žanru, kurā netiek izmantots iepriekš sagatavots scenārijs vai iestudēti dialogi, bet improvizāciju veido vairāki īsi skeči un tajā tiek iesaistīti arī skatītāji. Tādēļ pagaidām īsti nav zināms, kas tieši šovakar, 31.martā, plkst.20 notiks Arēnā Rīga. J.Skutelis vien atgādina, ka teātrī darbojas četri improviztori: Andris Rupais, Varis Klausītājs, Ģirts Runātājs un, protams, viņš pats. Atklāt pavasara sezonu aicināti piedalīties arī Kārlis Lācis, Evelīna Kovaļevska, Juris Šteinbergs, Gustavo, Sindija Vilde, Jana Kalniņa, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Iespējams, viņi tiks iesaistīti izrādē, taču pavisam noteikti visu četru improvizatoru sniegumu papildinās dziedātājs Intars Busulis. "Dziedāt viņam neliksim, bet piedalīties minimās jeb etīdēs gan. Solām pārāk ilgi mākslinieku nespīdzināt, taču uzdevumu, kas viņam būs jādara, Busulis uzzinās tikai pirms kāpšanas uz skatuves." Papildināt izrādi ar vērtīgiem ieteikumiem piedāvāšot arī skatītājiem.

Kādēļ pavasara sezonas atklāšana notiek Arēnā, kur parasti risinās muzikāli un sportiski pasākumi? "Varbūt tādēļ, lai lauztu stereotipu, ka te nav iespējams spēlēt teātri," paskaidro Jānis Skutelis un piebilst - skatītāju interese par šo pasākumu bijusi tik liela, ka nolemts - Joku pavasara atklāšanai jābūt grandiozai. Tādēļ to nolemts rīkot tieši Arēnā, nevis kinoteātrī K.Suns, kur skatītāji pieraduši vērot Karaliskā improvizācijas teātra jeb KIT izrādes. Pateicoties Arēnas vadības pretimnākšanai, šī ideja varējusi īstenoties. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka KIT izrādi šovakar varēs noskatīties 12 tūkstoši skatītāju, - pasākums paredzēts apmēram četrsimt skatītājiem. "Jārēķinās ar to, ka mūsu skatuve nav pārāk liela, tādēļ no augšējām tribīnēm tā nebūtu saredzama."

Vai Joku pavasara atklāšanas datums - 31.marts - izvēlēts ar nolūku? Izrādās, tikai tik daudz, ka tās ir mēneša beigas - tātad viegli prātā paliekošs datums. "To, ka rīt ir 1.aprīlis - Starptautiskā joku diena -, secinājām pavisam nesen. Bet patiesībā tas ir liels gods - šādu pasākumu sarīkot iepriekšējā dienā," smaida Jānis Skutelis un uzsver - visas biļetes uz šī vakara pasākumu ir izpārdotas. Tomēr neviens neliedzot cilvēkiem pirms izrādes sākuma doties uz Arēnu un mēģināt "nomedīt" kādu lieku biļetīti. Taču visvairāk teātra māksliniecisko vadītāju priecē fakts, ka tikmēr, kamēr viņš bijis Indijā, viņa kolēģi projektu realizējuši līdz galam. "Prieks, ka ir cilvēki, uz kuriem varu paļauties!" nosaka Jānis Skutelis.

Izrāde

Karaliskā improvizācijas teātra pavasara sezonas atklāšana

31.III plkst.20 Arēnā Rīga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja