Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Atklāj mājaslapu Kultrix.lv

Aicinot jebkuru iedzīvotāju ieraudzīt ikdienā nepamanītu, kultūras bagātu Rīgu, kā arī līdzdarboties savas apkārtējās vides veidošanā par radošu, dzīvei interesantu vidi, šodien tiek atklāta mājas lapa kultrix.lv. Kultrix.lv mērķis ir kļūt par interneta mājām cilvēku domu apmaiņai un radošām izpausmēm dažādu Rīgas vietu, lietu, cilvēku un norišu atklāšanā, ziņo mājas lapas pārstāvji.

Kultrix.lv vēlas veicināt radošo daudzveidību, augstvērtīgu kultūrvidi un stiprināt izglītotu, kultūru cienošu sabiedrību. Kā mājas lapai atzina frizieris Vladislavs Saveļjevs: “Kultūra nav tikai māksla – tā ir arī cilvēki, ko redzam ielās. Un kultūra sākas ar pieklājību.”

www.kultrix.lv ir izveidota īpaša sadaļa, kas veltīta Rīgas pieteikumam Eiropas Kultūras galvaspilsētas (EKG) kandidatūrai 2014.gadā, par ko starptautiska žūrija lems š.g.septembrī. Rīgas programmas veidošanā aicināta iesaistīties arī plašāka sabiedrība, tāpēc līdz ar mājas lapas atvēršanu izsludinām akciju „Ideju talka par Rīgu 2014.gadā”. Akcijas ietvaros aicinām cilvēkus iesūtīt savas idejas par to, kādu pilsētu viņi vēlētos redzēt pēc pieciem gadiem un kam būtu jānotiek Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros 2014. gadā gadījumā, ja Rīga iegūs šo statusu. Vairāk informācijas – www.kultrix.lv sadaļā „Forums”.

Kult[rix] ir Rīgas kā kultūras telpas zīmolvārds, kas iemieso jaunu izpratni par kultūru un ko raksturo trīs pamatprincipi: radošo spēju izpausmes dažādās dzīves jomās; kultūras robežu paplašināšana; jauna saskarsme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja