Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Dimovska faktors

Lai arī izgājušnedēļ Krievijas premjerministrs Puķins savā jaunajā amatā  pārspēja paša kā Krievijas prezidenta rekordu, tiešsaistē  pļāpādams "par visu un neko" ar tā saucamo tautu ne vairs trīs ar pusi, bet veselas četras (!) stundas un, tā sakot, ar televizora starpniecību vārdu burtiskā nozīmē "ievākdamies katra pilsoņa mājās", grib šie pilsoņi to vai ne, pēc autoritatīvā un salīdzinoši neatkarīgā Levada Centr socioloģiskās aptaujas datiem Krievijas visai divdomīgās varas vertikāles - premjera un prezidenta diumvirāta Puķins+Medveģevs - popularitāte tautā turpina kristies.

Protams, premjers-brīnumdaris var pēc sirds patikas apdāvināt večiņas ar dzīvokļiem, kurus piešķir 40 minūšu laikā, taču šādi primitīvi PR gājieni vēl vairāk pasvītro varas cinismu attiecībā pret tautu. Redz, vietējā, reģionālā pašvaldība 18 gadus nevarēja atrisināt pilsones X "mājokļa jautājumu", bet pietika viņai pažēloties "caram tētiņam", lai uz burvja (Puķina) mājienu namiņš uz vistas kājiņas atrastos un, izrādās, nekādu problēmu ar apdzīvojamo platību taču reģionos nav! Vai kāds, izņemot aplaimoto pilsonīti X, tam tic?

Jāsmejas, bet līdzīgu, tikai lokālu "brīnumnūjiņas vicināšanu" ne tik sen taču demonstrēja arī mūsu, rīdzinieku, varas vertikāle – mērs un viņa biedrs vietnieks, brašā solī izstaigādami Vecrīgas zaņķus, kuros ilgstoši čakarēja lētticīgus klientus, ar pseidoprostitūtu koķetērijas palīdzību un (reizēm) šo t.s. klubu apsardzes draudiem izvilinot neadekvātas summas par gastroalkoholiskiem pakalpojumiem. Nu un?

Klientus naktsklubos turpina čakarēt. Jo Ušakovs ar Šleseru nav Puķins ar Medveģevu, lai kā viņiem varbūt arī gribētos.

Taču šīs varas rotaļas nepaliek nepamanītas. Itin visur.

Spilgts piemērs Krievijā  ir tā dēvētā "miliča Dimovska lieta", kad provinces ierindas milicis ar jauno tehnoloģiju starpniecību (proti, ievietodams videovēstuli internetā) vērsās pie prezi...,tfu, premjera ar tiešu jautājumu – kad un kas beidzot milicijā ieviesīs kārtību un kad tur beigsies korupcijas bezpriģels?

Es nezinu, kam jānotiek (bez tā, ko, piemēram, vakar demonstrēja Nekā personīga sižetos), lai arī Latvijā premjers, prezidents vai Iekšlietu ministre saņemtu šādu videovēstuli no... provinces policista – ar jautājumu, kad beigsies policijas bezpriģels mūsu valstī.

Taču baidos, ka šāda "vēstule"  arī pie mums, tieši tāpat kā kaimiņzemē, paliktu bez godīgas un ļoti konkrētas atbildes.

Puķina četru stundu videokonferencē ar tautu tika darīts tehniski viss iespējamais, lai neatskanētu neērtais jautājums par "Dimovska lietu" (tā ziņo Kommersant). Un vēl – Puķins ir kategoriski atteicies tikties ar "ierindas milici" Dimovski.

Paša Dimovska viedokli par situāciju ap "varas vertikāli" var izlasīt šeit:

http://slon.ru/blogs/dymovski/post/193722/

Vīra valoda un apbrīnojamas paralēles ar Latviju, ja kas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja