Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gidons Krēmers un Kremerata Baltica koncertzālē Cēsis atskaņos Astora Pjacollas tango

Šogad mūzikas pasaule atzīmē argentīniešu komponista un par tango karali dēvētā Astora Pjacollas 100. gadadienu. Sestdien, 20. novembrī, arī koncertzāli Cēsis piepildīs tango enerģija un kaisle, ko savā jaunākajā koncertprogrammā ievijis vijolnieks Gidons Krēmers.

Kopā ar Maestro Cēsīs varēs dzirdēt orķestri Kremerata Baltica, vibrofonistu Andreju Puškarevu un orķestra rezidējošo mākslinieku, pianistu Georgiju Osokinu. Koncerta īpašais viesis - viens no pasaulē atzītākajiem bandoneonistiem Pērs-Arne Glorvigens no Norvēģijas.

"Lai gan daudzi mākslinieki ir izmēģinājuši savus spēkus Pjacollas interpretācijā, Krēmers bija pirmais un joprojām ir labākais. Neviens nav sasniedzis pārliecinošāku šīs mūzikas emocionālo dziļumu," raksta Boston Globe.

Gidona Krēmera un Astora Pjacollas – divu ietekmīgu 20. gadsimta mūziķu, ceļi sastapās 1996. gadā, kad Krēmers ierakstīja pirmo tango meistara mūzikas albumu. Ieraksts guva milzīgus panākumus, klasiskās mūzikas pasaulē paceļot Pjacollas daiļradi jaunā līmenī.

Šobrīd Astora Pjacollas vārds ir zināms teju ikvienam. Viņa mūzikas valoda ir atpazīstama jau no pirmajām skaņām, tā pievelk klausītāju kā spēcīgs magnēts ar vienmēr dzīvo tango pulsu. Viņš tango pārvērtis līdz nepazīšanai, piešķirot tam mūsdienīgus vaibstus ar skaidri saklausāmām džeza un klasiskās mūzikas ietekmēm. No mūzikas, kas domāta kājām un dejošanai, Pjacolla tango padarījis par mūziku, kas domāta ausīm un sirds dziļumiem. Komponists aizsācis jaunu stilistisku virzienu – Tango Nuevo.

Koncertprogrammā Cēsīs varēs dzirdēt gan Astora Pjacollas orģinālkompozīcijas, gan aranžijas, no kurām vairākas pieder bandoneonistam Pēram-Arnem Glorvigenam, un Kremerata Baltica solistam, vibrofonistam Andrejam Puškarevam.

Pēc sestdienas koncerta Gidons Krēmers un Kremerata Baltica ar šo programmu dosies tūrē uz Eiropu, to atskaņojot Prāgā un Parīzē.

Biļetes nopērkamas internetā www.bilesuparadize.lv, Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un Koncertzāles Cēsis kasē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja