Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

JAUNĀS GRĀMATAS

"Mans vēstījums par džungļiem ir kā gleznu virkne — tāpēc viss tiek aprakstīts tik spilgti. Dzīvojot Venecuēlā, esmu pieradis pie tā, ka cilvēkiem patīk košas, priecīgas krāsas. Tāpēc es ne tikai gleznoju, bet arī rakstu krāsaini, raibi un īsiem teikumiem" — šādus ievadvārdus savai otrajai Latvijā iznākušajai grāmatai velta autors — gleznotājs, rakstnieks un Amazones mūžamežu apceļotājs Aleksandrs Tauriņš (dz.

1917). Orinoko ved simtiem kilometru garā ceļojumā pa Orinoko upi cauri "zaļajai ellei" — krāšņai un bīstamai Amazones džungļu valstībai. Stāsts par riskantām avantūrām, kurās iekuļas jaunais gleznotājs, esot ceļā uz indiāņu svētakmeni, lai to iemūžinātu unikālā gleznā.

Aleksandrs Tauriņš

Orinoko


Jāņa Rozes apgāds, 2008

***

Airisa Mērdoka

Labais māceklis


Izdevniecība Zvaigzne, 2008

"Lasīt Airisu Mērdoku vienmēr ir īsta bauda, viņas radītais sociālais kosmoss ne vien žilbina un sajūsmina, bet arī vedina lasītāju ieskatīties sevī pašā — pārsteigumi allaž gaida arī tur," uzskata ievērojamās angļu rakstnieces romāna tulkotāja Silvija Brice. Labais māceklis (1986) ir filozofisks, intelektuāls, aizraujošs romāns, reizē izsmalcināta izklaide un arī mūsdienu pasaules garīgo krīžu pētījums. Edvardu Boltramu nomoka vainas apziņa. Viņa izstrādātajam nevainīgajam jokam ir briesmīgas sekas — bojā iet viņa draugs.

***

Ēriks Kūlis

Haubices izredzētais un Tāda tā naģīte… Divi stāsti par dzīvi


Izdevniecība Zvaigzne, 2008

Prozas rakstnieka — kurzemnieka Ērika Kūļa nopietni nenopietnā grāmata ir Kurzemes kolorīta caurausta. Pa kurzmenieku vīzei — pamatīgi un uz mūžiem — dulburīgais puisietis Rakstiņu Edis mīl savu Ķērstu, kurai mati deg rudens kļavlapu ugunīm, pa kurzemnieku vīzei — no visas savas mūža grūtumus pieredzējušās sirds — Rumuļu Rūdis aprūpē stārķu ligzdu un klusībā sapņo par medmāsu Ernu.

***

Lorenss Darels

Aleksandrijas kvartets


Izd. Nordik, 2008

Aleksandrijas kvartets ir Lorensa Darela (1912—1990) ievērojamākais un visvairāk apbrīnotais veikums. Tā ir romānu tetraloģija (Justīne (1957), Baltazars (1958), Mauntolivs (1958), Klea (1960)), ko autors raksturojis kā pētījumu par "mūsdienu mīlestību". Tas ir eksperimentāls romāns par noslēpumu, mīlestību un spiegošanu, kur jauna rakstnieka mīlasstāts kontrastē ar pārējo cilvēku atmiņām. Rakstnieka L.Darela romāns Aleksandrijas kvartets (kuru pazīstam no brāļa — Džeralda Darela bērnības atmiņu kariķētajiem nospiedumiem) daudziem savā laikā lika pat ticēt, ka tas nesīs rakstniekam Nobela prēmiju. No angļu valodas tulkojusi Māra Rūmniece.

***

Haruki Murakami

Dejo, dejo, dejo


Izdevniecība Zvaigzne, 2008

"Šis darbs ir pārpilns ar mistēriju, mistiku, seksu un rokenrolu. Spraigs sižets, asprātīgs humors. Stāstījums rauj uz priekšu kā dīzeļmotors," par japāņu mūsdienu kulta rakstnieka Haruki Murakami romānu Dejo, dejo, dejo raksta Los Angelos Times Book Review. Romāna galvenais varonis lasītājiem jau būs pazīstams no romāna Aitas medīšanas piedzīvojumi. Lai arī japāņu kultūras patiesie pazinēji pret šo autoru attiecas ar dziļu skepsi, uzskatot viņa izpausmes par grafomāniju un sēnalu literatūru, nenoliedzams ir fakts, ka starptautiskais lasītājs aprij viņa darbus kā karstus pīrādziņus drēgnā novembra rītā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja