Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Bārbijas eksistenciālā krīze

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. "Dzīvot Bārbijlendā nozīmē būt perfektai perfektā pasaulē, ja vien nepiedzīvo eksistenciālu krīzi," šādi tiek pieteikta režisores Grētas Gērvigas (Lady Bird. Laiks lidot, Mazās sievietes) jaunākā filma Bārbija/Barbie, kas vēsta par sapņu sievietes Bārbijas un viņas mīļotā Kena piedzīvojumiem. Galvenās lomas šajā fantāzijas komēdijā spēlē Margo Robija un Raiens Goslings. Bārbija un Kens tiek izraidīti no utopiskās Bārbijlendas, jo viņi nemaz nav absolūti ideālas lelles, un divatā dodas sevis izzināšanas ceļojumā uz reālo pasauli. Filmas scenāriju Grēta Gērviga ir rakstījusi kopā ar savu dzīvesbiedru ievērojamo autoru Nou Baumbahu. Prognozēts, ka Bārbija kļūs par vienu no lielākajiem šā gada kinohitiem: visiem ir interesanti uzzināt, kas notiek plastmasas lelles dvēselē. Nedomājiet, ka Bārbija ir vieglprātīga izklaide – daži kritiķi šo filmu jau salīdzina ar Trūmena šovu.

Bārbija
Režisore Grēta Gērviga
Latvijas kinoteātros no 20. jūlija

***

Roberts Fleics Cēsīs atskaņos mūsdienu klaviermūziku. Foto – Aivars Liepiņš

Solo. Sestdien, 22. jūlijā, Cēsu Mākslas festivālā notiks Latvijā dzīvojošā amerikāņu pianista Roberta Fleica koncerts Klusās rezonanses. Šīs programmas skaņdarbi pēta klausītāja uztveres dziļumu, vienlaikus izaicinot izpildītāja fizisko virtuozitāti. Skanēs Krista Auznieka, Lindas Leimanes, Gundegas Šmites un Imanta Zemzara opusi, Jāņa Petraškeviča jaundarbs, kā arī Valentīna Silvestrova un Džefrija Mamforda kompozīcijas.  

Roberts Fleics
Koncertzālē Cēsis 22.VII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20 

***

Šovs. Kopš grupas Prāta vētra vērienīgās Latvijas turnejas Gads bez kalendāra ir pagājis gads, un šosestdien, 22. jūlijā, Liepājas stadionā Daugava mākslinieki sniegs savu vienīgo šīs vasaras koncertu dzimtenē. 

Prāta vētra
Liepājas stadionā Daugava 22.VII plkst. 20
Biļetes eKase.lv EUR 48–150 

***

Hurts dalībnieki Teo Hačkrafts (no kreisās) un Ādams Andersons apbur fanus ar savu stilīgo melodiskumu. Publicitātes foto 

Popmūzika. Latvijā iecienītā Mančestras dueta Hurts 26. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē gaidāmā koncerta afišu jau rotā uzraksts "Biļetes pārdotas!", un tā nemaz nav tik bieža parādība mūsu koncertdzīvē. Hurts vokālists Teo Hačkrafts un ģitārists un taustiņinstrumentālists Ādams Andersons apbur fanus ar savu vizuālo stilu un dziesmu melodiskumu. Koncertā skanēs grupas jaunākā albuma Faith dziesmas un hiti.

Hurts
Siguldas pilsdrupu estrādē 26.VII plkst. 20
Biļetes pārdotas

***

Klasika. Dzintaru koncertzālē turpinās Jūrmalas festivāls. Šovakar koncertā Dzimuši Latvijā līdzās populāriem māksliniekiem – akordeonistei Ksenijai Sidorovai, pianistam Vestardam Šimkum un tenoram Aleksandram Antoņenko – būs dzirdami jaunie talanti. Jūrmalas festivāla orķestri diriģēs Ainārs Rubiķis. 21. jūlijā muzicēs pianisti Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini. 22. jūlijā skanēs Brodvejas mūziklu programma. Festivāla noslēguma koncertā 23. jūlijā ukraiņu diriģenta Andrija Jurkeviča vadībā dziedās tenors Aleksandrs Antoņenko, soprāns Inga Kalna, baritons Jānis Apeinis un vācu mecosoprāns Doroteja Bīnerte. 

Jūrmalas festivāls
Dzintaru koncertzālē 20.–23.VII plkst. 20 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–50 

***

Atombumbas tēvu Robertu Openheimeru atveido īru aktieris Kilians Mērfijs. Publicitātes foto 

Kino. Uz kinoekrāniem iznāk režisora Kristofera Nolana biogrāfiskais trilleris Openheimers/Oppenheimer. Tas vēsta par amerikāņu fiziķi, tā dēvēto atombumbas tēvu Robertu Openheimeru, kurš spēlējis izšķirošu lomu pirmo kodolieroču izstrādē. Titulvaroni atveido lieliskais īru aktieris Kilians Mērfijs. Otrā plāna lomās: Emīlija Blanta, Mets Deimons, Roberts Daunijs juniors, Kenets Brana, Florensa Pjū un Rami Maleks.

Openheimers
Režisors Kristofers Nolans
Latvijas kinoteātros no 21. jūlija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja