Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

KDi iesaka: Dejas izrāde mātēm un meitām

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Laikmetīgās dejas un teātra kompānija Stars' Well sadarbībā ar Dirty Deal Teatro aicina uz dejas teātra izrādi 23 hromosomas. Katru cilvēku raksturo 46 hromosomu kopums. Mātei un meitai kopīgas ir 23 hromosomas. Šis fakts izrādē kļuvis par metaforu, kas atspoguļo ne tikai ģenētisko saikni, bet arī psiholoģiskās nianses attiecībās starp māti un meitu. "Izrāde stāsta par attiecībām, kas ir piepildītas ar mīlestību un atbalstu, bet arī ar sāpēm un rūgtām pretrunām," atklāj režisore un horeogrāfe Lilija Lipora. Uz skatuves kopā uzstāsies mātes un meitas: aktrise Anda Albuže un viņas meita horeogrāfe un dejotāja Katrīna Albuže un horeogrāfe un dejotāja Lilija Lipora un viņas meita vijolniece Arta Lipora. 

23 hromosomas
Dirty Deal Teatro 30., 31.VIII, 30.IX, 1.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

Dzejnieks Ivars Šteinbergs uzstāsies Dzejas dienu atklāšanā. Foto – Aivars Liepiņš  

Tradīcija. Svētdien, 1. septembrī, plkst. 16 mākslas centrā Noass ar Simonas Orinskas dejas performanci tiks atklātas Dzejas dienas. Šogad festivāla sauklis ir Dzeja dejo!. Ar lasījumiem Noasā uzstāsies iepriekšējo gadu Dzejas dienu balvas laureāti – Ivars Šteinbergs, Artis Ostups un Marts Pujāts. Starptautiskais dzejas festivāls dzejniekus un dzejas draugus pulcēs jau 59. reizi, līdz 15. septembrim piedāvājot vairāk nekā 30 notikumu.

Dzejas dienas
Rīgā un citviet Latvijā 1.–15.IX
dzejasdienas.com

***

Estrāde. Grupa A-Europa turpina Latvijas turneju, kurā svin savu 25 gadu jubileju. Ansambļa līderis Arturs Duboks uzsver, ka koncertā ir konceptuāli saglabāts dziesmu autentiskais skanējums.

A-Europa
Latvijas pilsētās līdz 23.XI
Biļetes Biļešu servisa un Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–32

***

Grupa Jumprava Mežaparkā svinēs savu 40 gadu jubileju. Publicitātes foto 

Jubileja. 31. augustā Mežaparka Lielajā estrādē grupa Jumprava atzīmēs Aigaru dienu un savu 40 gadu jubileju ar programmu Jumprava XL. Tas būs kolektīva lielākais koncerts, un tā nosaukuma daļa XL apzīmē ne tikai gaidāmā notikuma vērienu, bet arī ar romiešu cipariem rakstīto skaitli 40. Kopš Jumpravas izveides tās pamatsastāvā spēlē Aigars Grāvers, Aigars Grauba, Aigars Krēsla un grupas dibinātājs Ainars Ašmanis.  

Jumprava
Mežaparka Lielajā estrādē 31.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 35–60 

***

Kino. No 3. līdz 8. septembrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace būs skatāma 28. Dokumentālo filmu foruma Baltic Sea Docs programma – astoņas filmas, kurās atspoguļoti pēdējo gadu notikumi un sabiedriskie procesi pasaulē (karš Ukrainā, režīma maiņa Afganistānā, mākslīgā intelekta raisītās pārmaiņas) un uzdoti jautājumi par laimes būtību un meklējumiem, pēcpadomju sabiedrības vērtībām un citām tēmām. Skolēni, studenti un pensionāri seansus varēs apmeklēt ar brīvbiļetēm, kuras var saņemt Splendid Palace kasē. Seansus papildinās tikšanās ar filmu autoriem. Filmas tiks demonstrētas arī Liepājā, Talsos, Rēzeknē, Cēsīs un platformā Filmas.lv

Baltic Sea Docs 
Latvijas kinoteātros 3.–8.IX

***

Grupas Faithless dalībniece Sister Bliss. Publicitātes foto 

Hiti. 4. septembrī Rīgā uzstāsies britu elektroniskās mūzikas grupa Faithless. 2022. gada beigās mūžībā ir aizgājis kolektīva dalībnieks Maxi Jazz, taču viņa līdzgaitnieki Sister Bliss un Rollo turpina radošo darbību un uzsver, ka grupas šovam ir jābūt "Faithless pagātnes, mūzikas mīlestības, Maxi Jazz piemiņas un mūsu nākotnes svētkiem". Koncertā gaidiet hitus Insomnia, God Is a DJ, We Come 1 un citus!

Faithless
Koncertzālē Palladium Rīga 4.IX plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 59

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja