Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

KDi iesaka: Diānas emocionālais sabrukums

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. No piektdienas, 11. marta, Latvijas kinoteātros būs skatāma čīliešu režisora Pablo Larēna biogrāfiskā psiholoģiskā drāma Spensere. Tās darbība risinās Sendringemas muižā 1991. gadā, kad princese Diāna piedzīvo laulības krīzi un pieņemas spēkā spriedze starp viņu un karaliskās ģimenes locekļiem (viņi gan filmā paliek ēnā). Priekšplānā izvirzās Diānas attiecības ar dēliem un viņas iekšējais emocionālais sabrukums. Spenserē izmantoti arī šausmu filmas paņēmieni. Diānas loma sagādājusi Oskara nomināciju aktrisei Kristenai Stjuartei. 

Spensere

Latvijas kinoteātros no 11.III

***

Pirmizrāde. Dailes teātrī tapusi sezonas ambiciozākā un vērienīgākā izrāde Rotkho, ko radījusi starptautiska radošā komanda poļu režisora Lukaša Tvarkovska vadībā. Iestudējumā, kas veidots sadarbībā ar JK Opoles teātri Polijā, piedalīsies Dailes teātra zvaigznes, divi poļu aktieri un divi neprofesionāli ķīniešu aktieri no Rīgas. Lukaša Tvarkovska specializācija ir multimediālas izrādes, kurās tiek apvienota teātra, video un vizuālās mākslas valoda. Rotkho sola pārsteigt ar tehnoloģiskiem risinājumiem, skaņas, gaismas un video efektiem, kas Latvijas teātrī līdz šim nav pieredzēti. Dramaturģes Ankas Herbutas darbu iedvesmojusi mākslinieka Marka Rotko personība un gleznas. Šis ir stāsts par mākslas tirgu, XXI gadsimta kapitālismu, robežām starp oriģinālu un viltojumu, kā arī par mākslu digitālajā vidē.  

Rotkho

Dailes teātrī 12.III plkst. 18, 13.III plkst. 15, 28., 19.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40 

***

Klasika. Šovakar 30. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā uzstāsies 2016. gadā dibinātais kvartets Albion no Lielbritānijas. Koncertā skanēs Ludviga van Bēthovena, Antonīna Dvoržāka un Jāzepa Vītola kamermūzika.

Kvartets Albion 

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 10.III plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25 

***

Koncertos GoGo Penguin "ievelk klausītājus arvien dziļāk neparastā straumē". Foto – Džons Šārds

Džezs. Sestdien, 12. martā, Ventspilī uzstāsies mūsdienu džeza trio GoGo Penguin no Mančestras. Kāds kritiķis reiz nodēvējis grupu par "britu džeza Radiohead". Trio skanējumā ir jūtama roka, džeza, minimālisma un elektroniskās mūzikas sintēze. Apvienību veido pianists Kriss Ilingvorts, basists Niks Bleka un sitaminstrumentālists Džons Skots. Koncertos GoGo Penguin "ievelk klausītājus arvien dziļāk neparastā straumē".

GoGo Penguin

Ventspils koncertzālē Latvija 12.III plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–30 

***

Pirmizrāde. Dramaturģe Ance Muižniece, režisors Jānis Znotiņš un scenogrāfe Pamela Butāne Valmierā radījuši izrādi jauniešiem Mēs, roks, sekss un PSRS. Darbs stāsta par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja grupas Pērkons koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu. Trīs draugi Andrejs, Vizma un Uģis klausās mūziku, meklē savu vietu dzīvē, risina attiecības cits ar citu, savu ģimeni un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem sakrīt ar kolektīvajām alkām pēc pārmaiņām. Izrādē skanēs Pērkona mūzika. Lomās: Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Klinta Reinholde un Sandis Runge.

Mēs, roks, sekss un PSRS

Valmieras teātrī 15., 17., 18.III, 26.–28.IV plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

Māsu Balanas skatuves partnerība ir dinamiska, aizraujoša un daudzšķautņaina. Publicitātes foto 

Duets. Sestdien, 12. martā, Dzintaru koncertzālē muzicēs vijolniece Kristīne Balanas un čelliste Margarita Balanas. Māsu Balanas skatuves partnerība ir dinamiska, aizraujoša un daudzšķautņaina. Kamermūzikas vakarā skanēs Morisa Ravela sonāte vijolei un čellam, Johana Halvorsena Pasakalja, kurā izmantotas Georga Frīdriha Hendeļa tēmas, Meditācija no Žila Masnē operas Taīda, Johana Sebastiāna Baha un Ģerģa Ligeti opusi.

Māsas Balanas

Dzintaru koncertzālē 12.III plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja