Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Dzīves baudītāju serenāde

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Festivāls. Rudens kamermūzikas festivālu 3. oktobrī Dzintaru koncertzālē atklās viens no labākajiem stīgu kvartetiem pasaulē – Belcea Quartet. Koncerta programmā – Volfganga Amadeja Mocarta Divdesmit trešais kvartets, kas skan kā dzīves baudītāja atvadu serenāde, Franča Šūberta Nāve un meitene, kas pārsteidz ar sirsnību un dziļi uzrunājošu intimitāti, un Karola Šimanovska Pirmais stīgu kvartets, kas atmiņā iegulst ar Pirmā pasaules kara lausku groteskajiem impulsiem. 6. oktobrī Mazajā ģildē klausītāji varēs izbaudīt Mocarta sonātes latviešu vijolnieces Vinetas Sareikas un franču pianistes Amandīnes Savarī (attēlā) izpildījumā. Šis koncerts būs arī viņu jaunā albuma atvēršanas svētki. Rudens kamermūzikas festivāla koncerti skanēs līdz 9. oktobrim.

Koncerti
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 3.X plkst. 18, Mazajā ģildē 6.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

Klasika. Kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā Liepājā un Tukumā uzstāsies pianists Vestards Šimkus, kuru šajā programmā varēs iepazīt arī kā komponistu. Programmā ir iekļauts Vestarda Šimkus opuss Likteņa vārti un Pirmais koncerts klavierēm un stīgu orķestrim (ar norādi "Veltīts neērtajam cilvēkam"). Programmas otrajā daļā – Ludviga van Bēthovena Piektā jeb Likteņa simfonija.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 1.X plkst. 19, Tukuma kultūras namā 2.X plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–20

***

Koncerts. Orķestris Rīga aicina uz festivāla Windstream koncertu, kurā diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā skanēs nīderlandiešu komponista Johana de Meija opusi pūtēju orķestrim. Piedalīsies čellists Ēriks Kiršfelds un sieviešu vokālais ansamblis Ineses Romancānes vadībā.

Orķestris Rīga
Lielajā ģildē 2.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Pirmizrāde. Latvijas Nacionālajā operā notiks baleta Divi metri pirmizrāde, ko veido triju horeogrāfu darbi. Tā ir gan nopietna, gan humora pilna reakcija uz dejotāju pieredzi pandēmijas laikā. Elza Leimane ir radījusi darbu Līdzcilvēks, Antons Freimans – teatrālu uzvedumu Go! Go! Go!, savukārt Aivars Leimanis – etīdi 2m. Vienojošais triju autoru kompozīcijas elements ir baleta mākslinieku runātais vārds.

Divi metri
LNO Jaunajā zālē 30.IX, 1., 2., 29. un 30. oktobrī plkst. 18.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Festivāls. No 30. septembra līdz 9. oktobrim Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) skatuves un audiovizuālās mākslas festivālā Patriarha rudens būs skatāma 2021. gada absolventu diplomdarba izrāžu izlase. Piecas izrādes piedāvās jaunie režisori, kuri tās veidojuši sadarbībā ar Latvijas profesionālajiem teātriem, savukārt laikmetīgās dejas horeogrāfi aicinās uz desmit izrādēm. Varēs noskatīties arī Valmieras un Liepājas jauno aktieru kursu diplomdarba izrādes. Trijās skatēs tiks demonstrētas filmas, kuras uzņēmuši LKA Nacionālās filmu skolas dažādu kursu studenti. Par godu režisora Oļģerta Krodera simtgadei no 4. līdz 7. oktobrim notiks režisoram veltīts lekciju un sarunu cikls.

Patriarha rudens
Rīgā 30.IX–9.X
www.lka.edu.lv

***

Pirmizrāde. Režisors Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī iestudējis Viljama Šekspīra komēdiju Sapnis vasaras naktī. Kad daba ir savā auglīgākajā briedumā, mēs nokļūstam realitātē, kurā instinkti ņem virsroku pār prātu. Šekspīra luga ne tikai apspēlē teātra realitāti, bet arī liek izvērtēt mūsu ikdienas realitāti. Darbs uzdod dažādus jautājumus: vai mūs vada instinkti? Vai dzīve ir sapnis? Un, ja dzīve ir sapnis, kas ir nāve?

Sapnis vasaras naktī
Nacionālajā teātrī 30.IX, 1.X plkst. 19, 16.X plkst. 12 un 18, 29.X plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja