Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

KDi iesaka: Franču diriģents ar Vīnes pieredzi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Sestdien, 15. jūnijā, Dzintaru koncertzālē pie kamerorķestra Sinfonietta Rīga pults pirmo reizi stāsies franču diriģents Remī Balo. Programmā – Ludviga van Bēthovena Ceturtā simfonija un Ceturtais klavierkoncerts (solo spēlēs Georgijs Osokins), kā arī Pētera Vaska Musica appassionata. Remī Balo ir daudzpusīgs mūziķis un pedagogs. Diriģēšanas mākslu viņš ir apguvis leģendārā Serdžu Čelibidakes vadībā. Vairāk nekā desmit gadu Remī Balo ir spēlējis Vīnes filharmonijas orķestra pirmo vijoļu grupā. Pērn Remī Balo ir pabeidzis Antona Bruknera simfoniju koncertierakstu kopā ar Sanktflorianas orķestri Altomonte. Viņš ir Vīnes kamerorķestra Klangkollektiv Wien galvenais diriģents. 

Sinfonietta Rīga
Dzintaru koncertzālē 15.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Soprāns Jūlija Vasiļjeva piedalīsies Džuzepes Verdi Rekviēma atskaņojumā. Publicitātes foto 

Tradīcija. Līdz 21. jūnijam Latvijas Nacionālajā operā (LNO) turpināsies Rīgas Operas festivāls. Programmā ir iekļautas operas un baleta izrādes, kuru vidū ir arī repertuāra jaunums – Gaetāno Doniceti opera Mīlas dzēriens (16. jūnijā). Piektdien, 14. jūnijā, skanēs Džuzepes Verdi Rekviēms. Diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā to izpildīs solisti Jūlija Vasiļjeva (attēlā), Elmina Hasana, Mateo Lipi un Egils Siliņš, Valsts akadēmiskais koris Latvija, LNO koris un orķestris.

Rīgas Operas festivāls
LNO līdz 21.VI
Biļetes Opera.lv EUR 10–50

***

Duets. Šovakar Spīķeru koncertzālē notiks Rīgas festivāla koncerts, kurā vijolniece Darja Smirnova un pianiste Roksana Tarvide aicinās ļauties Francijas šarmam. Skanēs Kloda Debisī, Sezāra Franka un Lilī Bulanžē mūzika.

Koncerts
Spīķeru koncertzālē 13.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Aktrises Noemī Merlāna (no kreisās) un Adele Enela režisores Selīnas Siamā drāmā Lēdijas portrets ugunī. Publicitātes foto  

Jāredz! Rīgas kinoteātris Kino Bize piedāvā noskatīties pēdējo gadu labākos autorkino darbus, kuri ir novērtēti prestižos festivālos, – to vidū ir Rūbena Estlunda Skumju trīsstūris, Vima Vendersa Jaukās dienas, Aki Kaurismeki Kritušās lapas, Selīnas Songas Pagājušās dzīves, Šarlotes Velsas Pēc saules, Selīnas Siamā Lēdijas portrets ugunī, Sofijas Kopolas Priscilla un Monias Šokri Mīlestības daba.  

Filmas
Kinoteātrī Kino Bize
Repertuārs Kinobize.lv

***

Piemiņa. Piektdien, 14. jūnijā, Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā notiks Latvijas Radio kora koncerts Aizvestajiem diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Koris kopā ar ērģelnieci Kristīni Adamaiti, vijolnieci Sanitu Zariņu un soprānu Ivetu Apini izpildīs latviešu skaņražu darbus. Jau vairāk nekā divdesmit gadu fonda Sibīrijas bērni rīkotajos deportācijas piemiņas koncertos skan mūzika, kurā mijas sāpīgums, dzimtenes mīlestība, ticība un nesalaužams gars. "Koncerts baznīcā ir kā svētbrīdis, kad pieminam Sibīrijā palikušos tuviniekus un lūdzamies, lai tas nekad neatkārtotos," uzsver fonda Sibīrijas bērni vadītāja Dzintra Geka. 

Latvijas Radio koris
Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā 14.VI plkst. 17
Ieeja bez maksas

***

Barbaras Gailes jaunajos darbos ūdens ir kļuvis par ekrānu, kas atspoguļo debesis, diennakts stundu, gaismu, vēju. Publicitātes foto 

Izstāde. Mākslas stacijā Dubulti atklāta gleznotājas Barbaras Gailes izstāde Aqua. Ūdens. Tajā ir eksponētas autortehnikā ar akrilu un pigmentiem uz audekla radītas gleznas, kā arī zīmējumi. Šajos jaundarbos, kurus var uzskatīt par estētiskām ainavām, ūdens ir kļuvis par ekrānu, kas atspoguļo debesis, diennakts stundu, gaismu, vēju, neredzamu augu un dzīvnieku valsti. Ūdens iegūst krāsu un plastisku izteiksmību.

Barbara Gaile
Izstāde Aqua. Ūdens 
Mākslas stacijā Dubulti līdz 29.IX

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja