Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KDi iesaka: Šis ir ļoti intīms process

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Kultūras telpā Hanzas perons notiks laikmetīgās dejas izrāde Pāru terapija, ko veidojusi horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējāns un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Projektā, kas pēta izaicinājumus pāru attiecībās, piedalās dejotāji Roberta Gailīte, Artūrs Nīgalis, Sandra Lapiņa, Ģirts Bisenieks un Ramona Galkina. Savu pirmo lomu dejas izrādē spēlē arī aktieris Ģirts Krūmiņš. Uzmanības centrā ir trīs dažādu paaudžu pāri, kuri pārvērtē savas attiecības. Katrs pāris sāk terapiju, un katram šis process izvēršas citādi. Izrādes horeogrāfija ir tapusi ciešā mijiedarbībā ar dejotājiem. "Šis ir bijis ļoti intīms process, kurā viens otram esam atklājušies pat vairāk, nekā ierasts," saka horeogrāfe Liene Grava.

Pāru terapija
Hanzas peronā 5., 6.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25 

***

Pianists Vestards Šimkus spēlēs Ludviga van Bēthovena 33 variācijas par Diabelli tēmu. Publicitātes foto 

Solo. Sestdien, 6. aprīlī, Dzintaru koncertzālē pianists Vestards Šimkus atskaņos Ludviga van Bēthovena ciklu 33 variācijas par Diabelli tēmu. Darba pirmsākumi ir saistīti ar komponista, pedagoga un mūzikas izdevēja Antona Diabelli 1819. gadā izteikto aicinājumu teju piecdesmit komponistiem uzrakstīt variācijas par viņa sacerētā valša tēmu. Atsaucoties aicinājumam, Bēthovens ir radījis šedevru, kas nereti tiek raksturots kā izcilākais variāciju žanra paraugs un Bēthovena mākslas mikrokosmoss. 

Vestards Šimkus
Dzintaru koncertzālē 6.IV plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Pirmizrāde. Jaunā Rīgas teātra rekonstruētās ēkas Jauno zāli atklās Alvja Hermaņa iestudētā pirmizrāde Melnais gulbis, kas tapusi pēc Fjodora Dostojevska romāna Idiots motīviem. Uz skatuves – gandrīz visas JRT zvaigznes.  

Melnais gulbis
JRT Jaunajā zālē 10.–24.IV plkst. 18 
Biļetes pārdotas 

***

Kino. No 5. līdz 11. aprīlim notiks 28. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas. "Festivāla  programmas tiks veltītas tēmām, kas ir saistītas ar cilvēka prātu, emocijām un radošajām izpausmēm," uzsver 2Annu programmu direktore Laima Graždanoviča. Pirmo reizi festivālā tiks prezentēta LGBTQ+ sadaļa Tīri kvīrs – tiks rādītas filmas, norisināsies diskusijas un pasākumi, kas akcentēs kvīru kopienas nozīmi. 

2Annas
Rīgā 5.–11.IV
Programma: 2annas.lv

***

Pirmizrāde. Aktieris Gerds Lapoška, kurš pametis Jaunā Rīgas teātra trupu, spēlēs neatkarīgi veidotajā komēdijā Goodbye, February!. Tā vēsta par aktieri, kurš, pats sev sastrādājis nepatikšanas, meklē atbildi uz jautājumu: "Vai tā bija pareizā izvēle?" Savu dzīvi viņš interpretē, izmantojot literatūras grandus, kino un lugu sižetus. Ko darīt, ja bērnībā iztēlotā lielā skatuve un sapņi par teātri neatbilst realitātei? "Aizejot no darba JRT, man nebija ne jausmas, ko darīšu tālāk. No šīs neziņas arī radās iecere par izrādi," stāsta Gerds. Iestudējuma režiju un dramaturģiju viņš ir veidojis sadarbībā ar jauno režisori Annu Klišāni. 

Goodbye, February! 
Hanzas ielā 22 8., 10.–12.IV plkst. 19, 13., 14.IV plkst. 18
Biļetes bezrindas.lv EUR 19 – 26 

***

Flautiste Dita Krenberga (no kreisās) un pianiste Sana Villeruša atskaņos romantisma iedvesmotu programmu. Publicitātes foto 

Klasika. Izsmalcinātās mūzikas interpretes un bērnības draudzenes flautiste Dita Krenberga un pianiste Sana Villeruša 7. aprīlī Liepājā atskaņos romantisma iedvesmotu kamermūzikas programmu. Mūziķes aicinās klausītājus sajust flautas un klavieru pavasarīgi virmojošo saskaņu Pētera Vaska, Daces Aperānes, Karla Reinekes un Franča Šūberta daiļradē. Pēc koncerta notiks tikšanās ar mūziķēm neformālā gaisotnē.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 7.IV plkst. 15
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja