Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

KDi iesaka: Stāsts par cilvēku ceļojuma beigās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Filma. Piektdien, 9. augustā, Jaunā Rīgas teātra 2024./2025. gada sezonu atklās režisora Alvja Hermaņa filmas Baltais helikopters pirmizrāde. Augustā un septembrī filma ar Mihailu Barišņikovu pāvesta Benedikta XVI lomā būs skatāma JRT Lielajā zālē. Benedikts XVI ir pirmais pāvests, kurš pēdējos 600 gados ir pametis savu posteni dzīves laikā, viņa atkāpšanās patiesie iemesli joprojām nav zināmi. Filmas darbība risinās dienu pirms vēsturiskās atkāpšanās. "Tas ir stāsts par cilvēku viņa ceļojuma beigās un viņa attiecībām ar šo noslēpumu, ko mēs saucam par Dievu," saka režisors Alvis Hermanis. Tiek uzsvērts, ka filma ļoti atšķiras no iestudējuma Baltais helikopters, kura pirmizrāde JRT notika 2019. gada nogalē. Filmā ir papildināts aktieru sastāvs – Regīna Razuma (1951–2023) tajā nospēlēja savu pēdējo kinolomu.

Baltais helikopters
Seansi JRT Lielajā zālē 9.VIII–29.IX 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

Pianists Grigorijs Sokolovs sniegs divus koncertus Jūrmalā. Publicitātes foto 

Mūzika. Hermaņa Brauna fonda rīkotajā festivālā Artissimo Jūrmalā divus koncertus sniegs izcilais pianists Grigorijs Sokolovs, kurš 12. un 13. augustā spēlēs Johana Sebastiāna Baha, Friderika Šopēna un Roberta Šūmaņa darbus. Festivālā uzstāsies arī vokālais ansamblis New York Voices (11. augustā), trompetista Romēna Lelē sekstets (13. augustā) un japāņu bundzinieku ansamblis Taiko Drummers (14. augustā). 

Artissimo
Dzintaru koncertzālē 11.–14.VIII 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–100  

***

Teātris. Šovakar Dailes teātrī notiks Liepājas teātra viesizrāde – Rīgas publikai tiks piedāvāta režisora Elmāra Seņkova Liepājā īstenotās triloģijas noslēdzošā daļa Grieķi, kurā grieķu mītu varoņi uzbur jaunu pasauli.

Grieķi
Dailes teātrī 8.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–38 

***

Muzikālajā izrādē Stulbā dzīve līdzās divām kabarē grupām piedalīsies aktrises Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija-Grāvele un Ieva Segliņa. Publicitātes foto 

Kabarē. Cēsīs un Rīgā notiks muzikālā izrāde Stulbā dzīve, kurā piedalīsies kabarē grupas The Tiger Lillies (Lielbritānija) un Dakh Daughters (Ukraina) un aktrises Ieva Segliņa, Ērika Eglija-Grāvele un Ilze Ķuzule-Skrastiņa. "Laikā, kad cilvēci tricina ļaunums, ir gļēvi novērsties no neērtā un sāpinošā, tāpēc ir nepieciešams radikāli godīgi pasmieties par stulbo dzīvi," saka izrādes režisors Vlads Troickis.

Stulbā dzīve
Koncertzālē Cēsis 9.VIII plkst. 19, Dailes teātrī 10.VIII plkst. 20, 11.VIII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–40

***

Cirks. No 13. līdz 17. augustam Rīgas cirkā, Vērmanes dārzā un teātra mājā Zirgu pasts notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls Re Rīga!, kura vadmotīvs šoreiz ir Minimāli meli, asas izjūtas un bīstami triki. Programmā paredzēti pasākumi gan visjaunākajiem skatītājiem, gan pieaugušo auditorijai. Festivāla galvenie mākslinieki ir no Spānijas – apvienība Alta Gama ar veloakrobātikas izrādi Melo mazāk un Ksavi Larrea ar objektu manipulācijas izrādi Pin Pang, kurā savienojas klaunāde, maģija un sarežģīta žonglēšanas tehnika. Divus iestudējumus festivālā pirmizrādīs publikas iemīļotais argentīniešu klauns Cronopio.

Re Rīga! 
Dažādās norises vietās 13.–17.VIII
Biļetes un programma cirks.lv

***

Timber Timbre līderis – dziedātājs un ģitārists Teilors Kērks. Foto – Viktorija Bakčinska 

Koncerts. Sestdien, 10. augustā, pirmo reizi Rīgā uzstāsies Kanādas trio Timber Timbre, kas hipnotizēs publiku ar dūmakainas, džezīgas un poētiskas mūzikas skaņām. Timber Timbre nemainīgais līderis ir Teilors Kērks. Grupas skanējumu mēdz raksturot kā "skaisti atturīgu blūzu no paralēlas pasaules". Turneja ir veltīta pērn iznākušajam albumam Loveage, kas apbur ar melanholiju un kinematogrāfiskumu.

Timber Timbre
Hanzas peronā 10.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 42

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja