Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Maijā iznāks grāmata par Vāgneru klanu

"Dienas Grāmata" maija vidū laidīs klajā Džontana Karra bestselleru “Vāgneru klans”, kurā skatīta Vāgneru ģimenes vēsture gandrīz divsimt gadu garumā. Grāmatas autors piedāvā svaigu, apbrīnojami erudītu un fascinējošu skatījumu uz Vāgnera klana vēsturi un tā spēlēto lomu ne tikai mūzikā, bet arī Vācijas vēsturē, sākot ar laiku pirms Bismarka Reiha rašanās 1871.

gadā, izdzīvojot tā dēvēto Trešo Reihu un vadot Baireitas festivālu, līdz pat mūsdienām. Šīs dzimtas sāga, Džonatana Karra vēstījumā, ar tajā mutuļojošajām kaislībām, skaudību, alkatību un intrigām ir ne mazāk aizraujoša par Meistara slavenāko operu ciklu “Nībelungu gredzens”.

Turpat divus gadsimtus Vāgneru klans — plaši pazīstamā dzimta Vācijā — bijis Vācijas vēstures epicentrā, līdzdarbojoties gan mūzikas mākslā, gan politikas varenākajās un atbaidošākajās jomās. Viņi vada prestižo Baireitas festivālu un mūždien ķīvējās savā starpā gluži kā viņu iestudēto Vāgnera operu varoņi.

Riharda Vāgnera radītā mūzika — un arī politiskie uzskati — gluži vai burtiskā nozīmē “baroja” viņa dzimtai piederīgos un viņa pēctečus paaudžu paaudzēs. Līdz šim, stāstot par komponista vētraino dzīvi, biogrāfi centušies izcelt strīdīgākos aspektus — vācu nacionālsociālismu, Vāgneru (ne tikai Meistara) antisemītismu un — pašu Hitleru.

Džonatans Karrs (1942) kopš 1970.gada bijis pastāvīgs Baireitas apmeklētājs, un šajā patiesi aizraujoši uzrakstītajā darbā atklājas viņa dziļā interese par Vāgnera dzimtu kā Vācijas un arī daļēji Eiropas vēstures spoguli. 2000.gadā Džonatans Karrs tika apbalvots ar CBE (Commander of the British Empire) ordeni par ieguldījumu attiecībās starp Lielbritāniju un Vāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja