Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nacionālajai akustiskajai koncertzālei paredzētais finansējums 6,9 miljonu eiro apmērā tiks ieskaitīts atpakaļ valsts budžetā

Nacionālajai akustiskajai koncertzālei paredzētais finansējums 6,9 miljonu eiro apmērā tiks ieskaitīts budžeta resora programmā Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa atzīmēja, ka, lai nodrošinātu Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta īstenošanu, 2021. gadā tika paredzēts finansējums septiņu miljonu eiro apmērā juridisko risinājumu, ekspertīžu un būvprojekta izstrādes uzsākšanai un, tā kā KM pēc Latvijas Arhitektu savienības (LAS) veiktā novietņu izvērtējuma ir patlaban atteikusies no koncertzāles novietnes Elizabetes ielā 2, finansējums ieskaitāms budžeta resora programmā Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Pēc Kokales paustā, ievērojot to, ka nākamajos gados koncertzāles mērķim finansējums nav paredzēts, KM rosina pārplānot koncertzāles finansējuma naudas plūsmu, ņemot vērā veicamo darbu grafiku projekta īstenošanai 2022. un 2024. gadā.

2022. gadā Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanai būs nepieciešams finansējums divu miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu divu etapu metu konkursa organizēšanas izmaksas un segtu daļējas nacionālās koncertzāles būvprojekta izstrādes izmaksas. Divu etapu metu konkursu plānots organizēt un īstenot deviņu mēnešu laikā. Vienlaikus paredzēts, ka viena mēneša laikā pēc metu konkursa uzvarētāja paziņošanas ar uzvarētāju atbilstoši normatīvajiem aktiem tiks noslēgts līgums par projektēšanas darbu uzsākšanu.

Savukārt 2024. gadā ir nepieciešams finansējums līdz 3,5 miljoni eiro, jo, ņemot vērā 2022. un 2023.gadā paveiktos darbus, būs jāveic samaksa par projektēšanas darbiem, par kuriem precīza nepieciešamā finansējuma summa tiks noteikta, veicot iepirkumu, uzsvēra Kokale.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja