Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

O-Bama, cik tu mums dārgs!

ASV prezidents Baraks Obama 10. decembrī ieradīsies Oslo, jo tieši tur, nevis Nobela prēmijas "štāba mītnē" Stokholmā, viņam tiks pasniegta 2009. gada Miera prēmija.

Obama arī paziņojis, ka – neraugoties uz rekordīso, tikai piecu stundu Obamas vizītes ilgumu Oslo! - sakarā ar "nepieciešamajiem drošības pasākumiem un aiz cieņas pret pieņemošo pusi", viņa bruņotajam kadiljakam nāksies iziet Norvēģijas auto reģistratūras procedūru un saņemt nacionālos automašīnu numurus.

Bet Eiropas žurnālisti ir savu uzdevumu augstumos un par Obamas gaidāmo vojāžu izrādījuši gluži knauzerīgu kurmīšu interesi. Tā Aftenposten saskaitījis, ka ASV prezidenta fiksā ciemošanās viņa nodokļu maksātājiem izmaksās 4 miljonus kronu (715 000 dolāru):

  1. par Cadillac One svaru (8 tonnas) nāksies samaksāt 1 229 389 kronu nodokli,
  2. par 450 zirgspēku motoru – 603 530 kronu nodokli
  3. par kaitīgajiem CO 2 izmešiem – t.i. par postu Norvēģijas ekoloģijai – nāksies šķirties no vislielākās summas - 2 210 834 NOK.

Savukārt, britu Guardian ne bez indes zobiņa norāda, ka jau pats Obamas glaunais Cadillac One nebūtu pa kabatai krīzes bedrē iekritušam Amerikas "ierindas pilsonim", jo tas maksā 300 000 dolārus, bet Aftenposten britu avīzi vienkārši apsmej – ņemot vērā visas "prezidentālās fīčas", kadiljaka veikala cena jāreizina vismaz ar 10!

Katrā ziņā abas avīzes ir viensiprātis – Obamas Nobela prēmija ASV nodokļu maksātājiem izmaksās visai dārgi (atvainojos par neveiklo kalambūru).

Vēl viens jaunums –  šonedēļ Baltais nams pirmo reizi par velti Flicr'ā ievietojis ASV prezidenta ģimenes pirmo "oficiālo foto" (pārpublicējot jābūt vien norādei, ka Released by White House Photo Office). Varat trīs reizes minēt, kas ir bildes autors.

Protams, pasaulē visslavenākā un dārgākā glamūra fotogrāfe Enija Leibovica (Annie Leibovitz)!

Un – davai - tagad pakritizēsim Eniju, ja?

Vispirms, un uz to jums kā  kļūdu norādīs katrs labs fotogrāfs, - Obamas pirksti bildē  ir neglīti "nogriezti".

Klibo arī fotogrāfijas kompozīcija – mulsinoši nesmukais "tukšums" bildes kreisajā pusē, kura nebūtu, ja kameru pagrieztu tikai drusciņ pa labi. Derētu arī kontrastaināks figūru un fona nodalījums (fona detaļas ir pārāk uzkrītošas, tak ne jau Baltās nama interjers ir galvenais šajā ģimenes foto). Un arī tērpušās Obamu sievietes, teiksim tā, ir "ne sevišķi", kas radījis papildus problēmas Leibovicai – divi balti plankumi optiski saplūst vieenā putrā, labais stūris vispār ir pārāk tumšs un tāpēc cilvēku grupu nācies dalīt divās daļās, kas ģimeniskuma ideju nevairo. Nu, ko, arī Enijai ne visas bildes izdodas lieliski. Bet var jau teikt arī tā – ne visas ģimenes, kas nokļūst Leibovicas kameras priekšā, ir tik daiļas kā Endžijai ar Bredu un viņu sešiem internacionāli multikulturālajiem eņģelīšiem...

p.s. Paldies Andrejam Koļesņikovam par profesionālu padomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja