Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Par Spēlmaņu nakti

Diemžēl vietas ierobežojumu dēļ drukātajā šoDienā nav publicēta pilna versija manām atbildēm, ko domāju par Spēlmaņu nakti un nominācijām.

Izmantoju darba sniegtās priekšrocības un publicēšu savas atbildes šeit, blogā.

Tika jautāts par maniem favorītiem četrās galvenajās nominācijās:

@ labākā  izrāde

Man tāda izrāde, kas uzrunā  visos līmeņos (emocionāli, ideoloģiski un skatuves minimālismā  iespējamās bagātās tēlainības ziņā) ir viena - Melnais piens JRT.

Dabūs Mirušās dvēseles, jo tas, protams, ir spilgts, spēcīgs, bet tipisks un paredzams režisora teātris – taču Nacionālajā teātrī šādas izrādes esamība ir sen nebijis brīnums. Tiesa, ne vienmēr ar enerģētiski līdzvērtīgu aktieru ansambļa atdevi.

@ labākais režisors

Labākais režisors  šī vārda plašā nozīmē – cilvēks, kurš saprot sava teātra un personības attīstības vīziju – ir Alvis Hermanis.

Jā, arī Viesturam Meikšānam šis bijis izrāviena gads, bet dot balvu avansā – nav labs stils. Jo izrādes - virsotnes vēl nav.

Dabūs Kirils Serebreņņikovs – jo atgādina par vērtībām, kas nav bieži sastopamas –  ka režisoram ir jāsaprot, ko viņš grib panākt izrādē un zina, kā rezultātu sasniegt.

@ labākā  aktrise

Viennozīmīgi – Elita Kļaviņa, turklāt ar divām jaudīgām dažādām lomām – kā ģeniālā govs uz nervu sabrukuma robežas un satīriski drosmīgiem triepieniem veidotā dāma no Slaktiņa dieva. Paradokss -  E.Kļaviņa pat netika nominēta!

Dabūs Dita Lūriņa vai Elīna Vāne.

@ labākais aktieris

Šis neapšaubāmi ir Kaspara Znotiņa - Ziedoņa zīmes gads. Unikāla situācija, kad racionāli nevar saprast, kā šādu iemiesošanos dabū gatavu, pie viena tas ir arī profesionāli virtuozs veikums, kur, kā saka, aktieris pilnībā kontrolē situāciju.  Esmu pārliecināts, ka balvu saņems Kaspars, citādi šai balvai nav jēgas un žūrija būtu elementāri jādiskvalificē par profesionālu stulbumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja