Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rīgā atvērts pirmais lomogrāfijas pop-up veikals

Līdz 5.jūnijam Rīgā, radošajā telpā Tasty (Martas ielā 1) darbosies pirmais lomogrāfijas pop-up veikals. Šis ir pirmais šāda veida lomogrāfijas pop-up veikals Eiropas ziemeļu reģionā. Tasty darbosies Baltijas Lomogrāfistu biedrības pārstāvji Maksims Šadurskis un Anna Avsejenko, kas pastāstīs par lomogrāfijas kustību, interesantajām un neparastajām lomogrāfijas kamerām, noderīgiem aksesuāriem, fotofilmiņām, kā arī atklās noslēpumu, kā lomogrāfiem savās bildēs izdodas sasniegt dzīvīgumu, dokumentalitāti un neparasto rezultātu.

Apmeklētāji var apskatīt vairāk nekā 600 lomogrāfijas uz tā dēvētās lomosienas (attēlā). Šajā laikā iecerēti arī vairāki radošie vakari, kuros ikviens varēs pats izmēģināt spēkus lomogrāfijā vai papildināt jau gūto pieredzi. "Lomogrāfiju iepazinu pirms vairākiem gadiem Lisabonā, un no pirmā mirkļa tā mani piesaistīja ar savu atraktīvo un pozitīvo pieeju, desmit baušļiem, kas liek sevi neierobežot, un vairākiem desmitiem tūkstošiem cilvēku, kas visā pasaulē ķer krāsainus mirkļus ar lomo fotokamerām. Tādēļ man bija liels prieks, ka pirmais lomogrāfijas pop-up veikals Latvijā izveidojās tieši pie mums," stāstīja Zīle Dāvidsone no radošās telpas Tasty.  ASV lomogrāfisti pagājušā gada nogalē Ņujorkā sarīkoja pop-up izstādi/veikalu un mēneša garumā iepazīstināja ņujorkiešus ar lomogrāfijas kustību, dažādiem fotoaparātiem un to iespējām. Šī notikuma iedvesmoti, radošā telpa Tasty uzaicināja Baltijas Lomogrāfijas biedrību sarīkot pirmo šādu pasākumu Latvijā.  Radošā telpa Tasty atvērta katru dienu no plkst. 11 līdz 20. Svētdienās brīvs. Ieeja bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņa

Kas ir lomogrāfija?

Lomogrāfija ietver noteiktu fotogrāfijas filozofiju un īpatnēju stilu. Kā kreatīvās mākslas kustība tā iesākās 1993.gadā Vīnē (Austrija). Sākumā tā bija fotografēšana ar Lomo Compact Automat (LCA) kameru, kas ražota Sanktpēterburgā (Krievija). Bildēs lomogrāfiem izdodas sasniegt dzīvīgumu un dokumentalitāti, jo fotografēšanas process un stils ir tāds, kādu katrs pats sev izveido. Bildes autors var knipsēt no gurna, no ceļgala, no pleca, pat neskatoties skatu meklētājā. Bildēt var visu, ko vien vēlies, kad un kā vēlies. 

Plašāk www.lomography.lv  un www.tastyshop.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja