Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rīgas svētki 2008 — spēj tik izvēlēties!

15.augustā sākas Rīgas svētki. Spriežot pēc to programmas, izpriecas būs ar vērienu, jo šajās trijās dienās svētki solās ienākt ikvienā Rīgas stūrītī. Ieskatam TVIzklaide piedāvā savu versiju jeb nelielu izlasi no visiem vairāk nekā 50 pasākumiem, kas šajās dienās tiek piedāvāti. Ja jūs interesē sīkāka informācija, iesakām ieskatīties Rīgas svētku 2008 mājaslapā www.

rigassvetki.lv, un garlaicīgi šajās dienās nebūs nevienam, jo, šķiet, ir padomāts par ikviena rīdzinieka un pilsētas viesa gaumi un interesēm. Būs gan lielās uguņošanas sacensības Daugavmalā, gan sadziedāšanās ar Rīgas teātru aktieriem, gan arī daudz citu vēl nebijušu pasākumu.

***

SPORTS ŪDEŅOS UN IELĀS 15.08.

Starptautiskais Gaisa balonu festivāls LMT kauss 2008 (Spilves un Rumbulas lidosta)


Šovasar Gaisa balonu festivāla 10 gadu jubilejā programmas galvenā sastāvdaļa būs gaisa balonu rīta un vakara lidojumi, kuros piloti piedalīsies sacensībās, rādot savu meistarību. Ceturtdien, 14.augustā, notiks gaisa balonu degļu šovs, kura laikā būs iespēja vērot īpašu parādi, bet sestdien, 16.augustā, vairākos Rīgas parkos notiks gaisa balonu nakts spīdēšanas šovs.

15.08.

Sacensības vindsērfingā Rīgas regate (Daugava)

Rīgas regate — Hansabankas kauss turpina tradīciju, vienkopus pulcējot Latvijas labākos vindsērfinga meistarus, lai demonstrētu labāko sniegumu un iepriecinātu rīdziniekus un pilsētas viesus ar neikdienišķu panorāmu uz vēsturiskās Rīgas fona.

16.08.

Rīgas retro 2008 — seno spēkratu parāde

Biķernieku iela—Brīvības iela—Raiņa bulvāris—13.janvāra iela —Rātslaukums

Tradicionālajā starptautiskajā seno spēkratu salidojumā Rīgas retro 2008 tiks prezentētas gandrīz 60 retro automašīnas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Varēs vērot gan parādes braucienu Rīgas ielās, gan atraktīvu izstādi Rātslaukumā. Solītas arī citas izklaides.

15. un 17.08.

Masu pasākums nūjošanā

Uzvaras parkā 15. un 17.augustā visi interesenti tiek aicināti piedalīties masu pasākumos nūjošanā. Sertificētu instruktoru vadībā katrs varēs izmēģināt pieaugošu popularitāti gūstošo sporta aktivitāti. Dalība pasākumos bez maksas. Nūjošana ir piemērota pilnīgi visiem.

16. un 17.08.

Formula 2 uz ūdens. Pasaules kausa Latvijas Grand Prix

Rīgas svētkos jau piekto gadu pēc kārtas Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltu risināsies vienas no pasaules spraigākajām ūdens motosporta sacensībām F2 Grand Prix Latvia 2008. Arī šogad organizatori parūpējušies, lai būtu iespēja redzēt ne tikai spēcīgākos pilotus, bet arī šī sporta veida atraktīvākās un redzamākās personības. F2 Grand Prix Latvia 2008 piedalīsies arī viena sieviete — F2 un F1 braucēja Mārita Stremeija. Savukārt F1 pasaules čempions Sami Selio demonstrēs divvietīgo ūdens formulu.

***

LAISKA ATPŪTA PARKOS AR MŪZIKU 15.08. un 16.08.

Divus vakarus pēc kārtas Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris Andra Veismaņa vadībā spēlēs izcilus skaņdarbus: Imanta Kalniņa

4 .simfonijas 1. un 2.daļu; Pētera Plakida skaņdarbu Vēl viena Vebera opera; Jurjānu Andreja Barcarolla (mežragu kvartetam ar orķestri); Igora Stravinska baleta svītu Pulčinella; Pjetro Maskanji Intermeco un Emīla Dārziņa Melanholisko valsi. Orķestra muzicēšanas vietas: Vērmanes dārzs, Mežciema pansionāts un Mazā ģilde.

15.08.

Koncerts džeza noskaņās Mūsu pilsētai

Mirage Jazz Orchestra Gunāra Rozenberga vadībā aicinās uz Vērmanes dārzu — koncertu vieglās džeza noskaņās. Solisti — Laimis Rācenājs, Olga Pīrāgs, Inga Bērziņa.

Orķestri dibinājuši džeza mūzikas mākslinieki, un tā sastāvā muzicē Gunārs Rozenbergs, Lauris Amantovs, Deniss Paškevičs, Ivars Birkāns, Indriķis Veitners, Raivo Stašāns, Ulo Usenko, Normunds Piesis, Gints Stepanovs, Zigurds Linde, Kārlis Tortūzis, Madars Kalniņš, Viktors Zeļenkovs, Raimonds Kalniņš.

Koncerts Sen to Rīgu daudzināja, nu to Rīgu ieraudzīju

Komponists Juris Vaivods, diriģents Andris Veismanis, ekrāna materiālu režisors Roberts Rubīns un vakara vadītājs Orests Silabriedis Rīgas svētkiem sagatavojuši īpašu programmu — fragmentus no pazīstamām latviešu mākslas un dokumentālajām filmām dzīvas mūzikas pavadījumā Vidzemes kamerorķestra un Latvijā pazīstamu mākslinieku interpretācijā. Uz lielā kino ekrāna būs skatāmas bildes un fragmenti no filmām Pie bagātās kundzes, Vārnu ielas republika, Ceplis u.c. Koncerts risināsies Vērmanes dārzā. Pēc tam sekos Mirage Jazz Orchestra koncerts Latviešu estrādes zelta fonds.

16.08.

Dārza koncerts ar Niku Gothamu Mazās ģildes dārziņā

Dārziņā pie Mazās ģildes muzicēs džeza grupa Niks Gothams& AbiGali. Kopš 1998.gada Gothams dzīvo Latvijā un aktīvi veicina džeza kustību. Vadījis meistarklases festivālos Rīgas ritmi, piedalījies daudzos Kanādas džeza festivālos un Lincoln Centre Festival Ņujorkā. Savos skaņdarbos un saksofona spēlē sintezē akadēmisko virzienu ar džezu, kompozīciju ar improvizāciju.

16.08.

Grupas Iļģi koncerts Ej tu dejot Dzegužkalnā

Torņakalna Latviešu biedrība sadarbībā ar Ilgu Reiznieci un grupu Iļģi ieskandinās un iedancinās Dzegužkalnu. Iļģuciemam ir liela nozīme grupas dibināšanā, jo Ilga Reizniece pirms 27 gadiem strādāja Ļeņingradas rajona kultūras namā (tagad Kultūras centrs Iļģuciems), kur arī dibināja savu grupu. Koncertā skanēs Iļģu zelta klasika un tiks spēlēti danči, ko visiem ierādīs Rīgas Danču klubs.

***

CITAS PUBLISKĀS AKTIVITĀTES 16.08.

Rīgas svētku Lielā ēdamiela 11.novembra krastmalā


Šogad tiek solīta liela ēdienu daudzveidība. Līdz ar latviešu tradicionālajiem ēdieniem — ceptiem kartupeļiem ar desiņām un šmorētiem kāpostiem — varēšot mieloties arī ar ēdieniem no citu tautu virtuvēm. Būs nogaršojami gan Vidusjūras reģiona gardumi, gan Vidusāzijas plovs, gan kaukāziešu un meksikāņu gardumi un pat suši.

16.08.

Jūgendstila diena Pirms simt gadiem Albert" ielā

Rīgas Jūgendstila centrs iedibina jaunu tradīciju — Jūgendstila dienu! Tās laikā visi aicināti paviesoties Alberta ielā 1908.gadā un piedzīvot jaunrades prieku.

Visu dienu Alberta ielā notiks dažādi izglītojoši un izklaidējoši pasākumi, kuros piedalīties aicināts ikviens, kas vēlas izjust jūgendstila laika noskaņu un atklāt Alberta ielas noslēpumus.

17.08.

Rīgas pasaku kalns

Savdabīgā pasaulē ar pasakām, teikām, stāstiem un teatralizētiem priekšnesumiem par Rīgu nonākt aicinās Bastejkalns. Pasaku lasījumos iesaistīti arī sabiedrībā pazīstami mākslinieki, publicisti un mūziķi: Ilga Reizniece, Inese Zandere, Roberts Gobziņš, Ilmārs Šlāpins, Ingus Baušķenieks, Vera Singajevska u.c.

***

KLUBU NAKTIS 15.08.

Dejas filmu programma Deja kadrā (Rīgas mākslas telpa)


Deja, kas iespējama tikai uz ekrāna, — Francijas, ASV, Lielbritānijas, Itālijas, Beļģijas un Austrālijas mākslinieku veikums dejas filmu žanrā. Filmas izrādītas pēdējos divos gados starptautiskajā Dance on Camera festivālā Ņujorkā. Vairākas no tām ir godalgotas.

16.08.

Rīgas klubu nakts

Kad svētku programma pilsētvidē tuvosies noslēgumam, viesību dalībniekiem būs iespēja apmeklēt pasākumus visdažādākajām muzikālajām gaumēm no vieglās džeza mūzikas vai elektroniskās mūzikas līdz latviešu un deju mūzikas ritmiem.

Piemēram, klubā Četri balti krekli — Latviešu mūzikas nakts kopā ar grupu Putnu balle; vēl naktī no 16. uz 17.augustu visus laipni gaidīs Pulkvedim neviens neraksta, Cuba, Sarkans, Sunset Bar City Jazz Club, Bites blūza klubs, Essential un Andrejsalā, kur notiks House mūzikas nakts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja