Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šoks-čmoks

Jautras lietas notiekās pasaulē.

Nupat latvijieši teju aizrijās, padzirdot, kā viens Pasaules bankas “kāzu ģenerālis” apvaicājās, vai tos 100 latus bezdarbnieki-stipendiāti saņem dienā (kas tur ko brīnīties, ka cilvēks tā domā – ja ASV bezdarbnieka pabalsts dažādos štatos un pilsētās svārstās no 800 līdz 2500 dolāriem mēnesī, proti, - no 400 līdz 1250 latiem) vai kā? Un steidza izdarīt secinājumus, ka “viņi” (rietumnieki) nesaprot mūsu realitāti. Nevis nesaprot, bet nezina. Kas pie tā vainojams, cits jautājums.

Bet par to, ka tiešām rietumniekiem ir nevis “miglains”, bet visbiežāk pilnīgi plānprātīgs priekšstats par dzīves līmeni postsociālisma nometnes teritorijās (oi, nu netēlosim, ka Latvija no šīs nometnes ir dikti tālu atrāvusies…), nav jāpārliecinās no Pasaules banku vai Starptautiskā Valūtas fonda klerkiem - amerikāņiem.

Tepat blakus, Eiropas Savienībā, brālīgajā Anglijā dzīvo kāds jauks cilvēks, kuru, domājams, daudzi no mums pazīst un ciena. Bet arī šim cilvēkam ar realitātes adekvātu uztveri, mandomāt, ir lielas problēmas.
Viņu sauc Stings. Mūziķis tāds.

Tad, lūk, ko viņš personīgi parakstījis.

Raideri savam koncertam Maskavā 15.septembrī (proti – prasību sarakstu, kas jānodrošina Stinga vizītes laikā).
Un tur ar melnu uz balta stāv šādi Stinga prasību punkti: “visi ēdieni un pārtikas produkti, kurus neizlietošu, pēc koncerta obligāti jānogādā labdarības iestādēs, kas izdala pārtiku, vai bezpajumtnieku pulcēšanās vietās. Visiem pārtikas produktiem jābūt organiskiem. Kategoriski noliegts iepakojumam izmantot plastmasu vai alumīniju. Visi iepakojumi pēc vizītes ir jāsašķiro un jāpārstrādā, tos aizliegts kādam dāvināt.”

Atgādināšu, ka vēl nesen Stings bija veģetārietis, taču tagad viņš lieto uzturā gaļu, zivis un putnus. Tomēr šo dzīvnieku gaļai obligāti jābūt “no mājas saimniecībām, un dzīvnieki nedrīkst būt nogalināti lopkautuvēs”.

Stings, protams, maskaviešiem nodziedās savus hitus (koncerta programma – Stinga paša dziesmas Englishman in New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith in You, Fields of Gold, Desert Rose, un grupas Police grāvēji Roxanne, Next To You, Every Little Thing She Does Is Magic, Every Breath You Take) un saņems honorāru 3 000 000 GBP.

Vai koncerta organizatoriem izteikta prasība dažus simtus Maskavas bomžu atvest par brīvu uz Stinga koncertu, ziņu nav. Ekskursijās pa Maskavu dziedātājs nedosies.

Jumti mēdz aizbraukt dažādos veidos. Vienā vietā tie (jumti) satiekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja