Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

TV mokas ar jokiem

Jaunais LNT raidījums "Brīnišķīgās Vakara Ziņas", par kuru gribētos priecāties divu iemeslu dēļ – pašu ražots jaunums un joki taču, atstāj traki žēlīgu iespaidu. Vienīgais šī projekta labums – uz tā fona tādi humora raidījumu projekti kā vecais "Savādi gan", nesenā "Brīnumzeme" un atmiņā vēl svaigā "Ādamsonu" ģimenes sāga šķiet kā profesionālisma un jautrības kalngals.

"Brīnišķīgās vakara ziņas" pierāda TV humora izpratne Latvijā iesprūdusi kā pārmēru stingri savilktā ideju trūkuma korsetē. Visi dara vienu un to pašu – izsmej raidījumus, montē dīvainas intervijas ar politiķiem un studijā aicina savus kolēģus no citiem projektiem. Bet šoreiz nemaz nav smieklīgi, tāpēc vien ik pa laikam pašiem veidotājiem studijā nākas nervozi iesmieties. Negribas pat kritizēt, jo žēl. Un vietām arī kauns, ka tā sanācis.

Ne augstprātīgā reklāmas kampaņa, ne izdomātie vārdi un neesošās identitātes vai iemontētie smiekliņi, nespēj glābt Žanetes Skarules un Imanta Pakalnieša vadīto humora šovu. Būt vienlaikus smukām, gudrām un smieklīgām, atšķirībā no Skarules, līdzīgos projektos pēdējo reiz izdevās Dagmārai Legantei un Janai Duļevskai. Arī Imantam Pakalnietim, kura balsī, jāatzīstas reiz biju nedaudz iemīlējusies vēl traki jautrā "Monty Python" laikos, projektā nav atrasts atbilstošs pielietojums.

Ieraugot, ka raidījumu atbalsta žurnāls "Vakara Ziņas", ļoti brīnījos, kāpēc TV netiek izmantots izdevuma potenciāls un unikālā informācija. Varētu taču smieties un jokot par katru lappusi, jo jaunajā TV projektā vienkārši nav satura. Izskatās, ka tā veidotāji vienkārši nezina, kāpēc un par ko smieties. Raidījumi, kas tiek parodēti, piemēram LNT "Lielais jautājums", savā dabiskajā izskatā ir daudz smieklīgāki nekā to mokošā parodija. Ne reizi vien esmu domājusi, cik daudz spēka vajadzīgs, lai pārdesmit minūtes tik izmisīgi kliegtu, lai kāds tomēr piezvana, kā to dara TV azartspēļu "Lielais jautājums" un "Zelta drudzis" vadītājas. Bail, ka viņas arī naktī miegā tāpat kliedz. Bet Haralda Burkovska vadītais "Top 10", kura formātam virsu uzliktas "Brīnišķīgās Vakara Ziņas", ir daudz aizraujošāks nekā šis raidījums, kurā ar katru minūti zūd vārgā cerība – varbūt šoreiz būs mazliet smieklīgi vai interesanti.

Skumji, jo divas piektdienas pēc kārtas LNT sanākusi ar pārliecību pasniegta izgāšanās. Nāksies vien arī turpmāk smieties par CNN rādīto Džona Sjuarta "The Daily Show", kurā tiešām jautrā veidā skatītas ikdienas ziņu aktualitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja