Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Agresīvi vecāki draudējuši bāriņtiesas pārstāvi "sacirst ar cirvi"

Valsts policijas (VP) mikroautobuss Jaunjelgavas novadā 24. martā aizdedzināts, kad bāriņtiesa no ģimenes izņēma trīsarpus gadus vecu meitenīti, aģentūru LETA informēja Jaunjelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Santa Stoķe. Bērna vecāki bijuši alkohola reibumā. Draudi izteikti arī bāriņtiesas pārstāvei, kuru agresīvie vecāki draudējuši "sacirst ar cirvi".

Bāriņtiesa reaģējusi uz vietējo ziņojumiem, ka ģimene ar mazgadīgo vairākkārt ar automašīnu ieradusies veikalā, lai iegādātos alkoholu. Meitenītes vecāki bijuši alkohola reibumā.

Stoķe stāstīja, ka ģimenes mājoklī, kur bāriņtiesas locekle ieradusies, meitenītes tēvs sācis uzvesties neadekvāti, konfliktā iesaistījās arī viņa tēvs. Vīrieši uzbrukuši policistiem, un draudus saņēmusi arī bāriņtiesas locekle.

"Pie draudiem mēs jau esam pieraduši. Šajā reizē policijas darbinieki tiešām pasargāja," klāstīja bāriņtiesas pārstāve, minot, ka bāriņtiesas loceklei draudēts "sacirst ar cirvi".

Vecākiem ar vienpersonisku bāriņtiesas locekles lēmumu atņemtas aizgādības tiesības, un meitene nodota aprūpē ģimenes radiniekiem turpat Staburaga pagastā. Taču bērna tēvs ar viltu "izzadzis" meiteni no radiem, tāpēc viņa ievietota aprūpes iestādē. Meitenītei tiek nodrošināta psiholoģiskā un cita nepieciešamā palīdzība.

Pēc notikušā vecāki sadarbojas ar bāriņtiesu un vēlas atgūt bērnu ģimenē, apgalvoja Stoķe. Par aizgādības tiesību iespējamo atjaunošanu bāriņtiesai tagad būs jālemj koleģiāli.

Jau vēstīts, ka Jaunjelgavas novadā, pildot dienesta pienākumus, konfliktā cietis kāds policijas darbinieks, turklāt nodedzināts arī VP mikroautobuss

Top komentāri

maitas
m
Šeit būtu vieta kur izvērsties apinītim ar sacerējumu .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas